Elhunyt Lugosi Lugo László fényképész

2021. július 19. 10:36
A fotográfus szakterülete az építészeti és műtárgyfotózás volt.

Meghalt Lugosi Lugo László fotográfus, az 1953-ban született művészeti-fotográfiai szakíró, filmkészítő 68 éves volt, írja az Artportal. Lugosi 1977-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán, angol–magyar és filmesztétika szakon. 1975 és 1980 között a Balázs Béla Stúdió tagja, rövidfilmeket készített például Forgács Péterrel és Szemadám Györggyel. 1978 óta volt kiállító fotográfus, írásai 1980 óta jelentek meg, 1983-tól több művészeti kiállítás társkurátora volt.

Emlékeztettek, hogy Lugosi 1985 óta volt hivatásos fotós, szakterülete az építészeti és műtárgyfotózás volt. Építészeti felvételei készültek például a Hotel Kempinski, a Nationale Nederlanden, a VAM Design, a Fővárosi Szoborpark megbízásából,

építészeti fotói főként az Átrium, a Szép Lak, a Magyar Építőművészet, a L’architecture d’aujourd’hui (Párizs) és az Art and Design (London) című szaklapokban jelentek meg.

1994 óta egyetemi és főiskolai előadásokat, workshopokat tartott a Magyar Iparművészeti Főiskolán, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, Pécsen és Egerben.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés