A Pfizer nem támogatja az oltóanyagok kombinálását

2021. július 19. 8:03
A vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét.

Nem támogatja a legnagyobb tömegben alkalmazott vakcina gyártója az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását, amíg erre nincsenek tudományos bizonyítékok – írja a Népszava. 

Mivel klinikai vizsgálatok nem támasztják alá, jelenleg nem támogatjuk az oltóanyagok felcserélhetőségét és kombinált alkalmazását

– mondta a lapnak Vereckei Péter, a Pfizer Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Azt is elmondta, hogy a Pfizer és a BioNTech nem értékelte 3-as fázisú klinikai vizsgálatában a különböző oltóanyagok kombinálását, valamint a vakcina jelenlegi hatósági engedélye nem tartalmazza az oltóanyagok felcserélhetőségét. Vereckei azt is hozzátette: bár az egyes vakcinák kombinálásáról az egészségügyi hatóságok döntenek, a Pfizer nagyon fontosnak tartja, hogy megfelelően vizsgálják és kövessék nyomon az oltóanyagok ötvözését, és a rendelkezésre álló legjobb tudományos adatokon alapuló oltási ajánlásokat tegyenek.

Kép forrása: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Formállogikailag ez a helyes döntés. Evidenciák nem állnak rendelkezésre, így csak ez marad. Én elve kínait vettem fel, mert ugyanezen logikai kereteken belül maradva várhatóan a variánsok ellen tartósabb védettséget jelent. Szüleim, feleségem Pfizert kaptak, nekik harmadiknak a kínait fogom javasolni.

Bezzeg, ha Sorost hívták volna, aki úgy mászkál ki be az EU különféle fórumaira (Bizottság, Tanács, EP), mintha egyszemélyben lenne egy tagállam miniszterelnöke, biztosa, és EP-képviselője is.
Erről pár szót, elvtárs!

Akkor én is megyek. Be tudsz jelenteni Ursulához? Nekem jövő hét hétfő 10-12, vagy kedd 11-13h jó.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés