A Fidesz szerint nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása

2021. július 19. 17:39

A baloldali sajtó hírei az állítólagos megfigyelési ügyről megalapozatlanok Halász János szerint.

2021. július 19. 17:39
null

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el – közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel. A Direkt36 állítása szerint több ismert magyar közéleti személyiséget is megfigyeltek egy NSO nevű izraeli cég mobiltelefonok feltörésére és lehallgatására kifejlesztett kémprogramjával, mint írják, egy kiszivárgott listán világszerte 50 ezer célszemély telefonszáma szerepel.

Megírtuk, hogy rágalmazási per indítását fontolgatja az izraeli cég az állítólagos megfigyelési ügy kapcsán. Állítólag több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni.

, hogy rágalmazási per indítását fontolgatja az izraeli cég az állítólagos megfigyelési ügy kapcsán. Állítólag több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni.

Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben hangsúlyozta, a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják”

–szögezte le a kormánypárti politikus. Kiemelte, továbbra is azt várják a nemzetbiztonsági szervektől, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Jack Guez / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geyza1947
2021. július 20. 09:46
Ha én saras lennék én sem engedném a bizottság össze hívását !
zolizolizoltan
2021. július 20. 04:26
Ez egy hülye struccpolitika. Orbán számára az egyetlen helyes út lenne, ha megtalálná a bűnbakot és ráhúzná a vizes lepedőt, egyúttal kijelentené, hogy a demokráciával összeegyeztethetetlenek a III/III-as módszerek.
Isten jobb keze
2021. július 19. 20:41
Nah bammeg, hát mikor kell összehivni, ha nem most??
flesh ripper
2021. július 19. 20:08
"Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el" ez van! Ha pedig, mégis kedve szottyanna Orbánéknak (Orbánnak, akiről még a legádázabb ellenségei is elismerik, hogy dörzsölt, nagy játékos!), hogy jelentéktelen faszokat figyeljen meg titkosszolgálati eszközökkel, akkor ezek a szottyadékok, nem tudnák, mert nem ilyen ügyefogyott, naiv, könnyen leleplezhető játékappokkal, kütyükkel csinálnák..., vagy csinálják. Ebben annyira biztos vagyok, mint ahogy tudom. Orbánék, ezeket a nímand, herélt libsináci szottyadékokat, nem tartják számon. Első dolog a titkosszolgálati módszerek között, a szelektálás, a hatékony szűrőszoftverek és elemzések. Mert tényleg, vannak ellenségek, komoly, nagyhatalmú, felszerelt, hatékony ellenségek, akiket nem lehet könnyen megfigyelni. Nos, azoknál egy 10 dolláros kütyű, vagy egy mobil app, nem sokat ér. Orbánnak van egy műve: felépített egy professzionális államapparátust, kiépített egy megújult hiperprofi titkosszolgálatot, rendőrséget, terrorelhárítást, határvédelmet és érdekszövetséget. Pillanatnyilag nyerésre áll, jön az újabb 2/3 Plusssz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik