A Fidesz szerint nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása

2021. július 19. 17:39
A baloldali sajtó hírei az állítólagos megfigyelési ügyről megalapozatlanok Halász János szerint.

Nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság ülésének összehívása, Magyarországon a nemzetbiztonsági szervek maradéktalanul betartják a törvényeket, működésük során mindig a jogszabályoknak megfelelően járnak el – közölte a Fidesz-frakció hétfőn az MTI-vel. A Direkt36 állítása szerint több ismert magyar közéleti személyiséget is megfigyeltek egy NSO nevű izraeli cég mobiltelefonok feltörésére és lehallgatására kifejlesztett kémprogramjával, mint írják, egy kiszivárgott listán világszerte 50 ezer célszemély telefonszáma szerepel.

Megírtuk, hogy rágalmazási per indítását fontolgatja az izraeli cég az állítólagos megfigyelési ügy kapcsán. Állítólag több mint 300 magyarországi célszemélyről tudni.

Halász János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke a közleményben hangsúlyozta, a Belügyminisztérium vezetői rendszeresen beszámolnak az Országgyűlés illetékes bizottságai előtt a titkosszolgálatok információgyűjtő tevékenységéről, ezeken valamennyi parlamenti párt képviselteti magát.

A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják”

–szögezte le a kormánypárti politikus. Kiemelte, továbbra is azt várják a nemzetbiztonsági szervektől, hogy minden törvényes eszközzel védjék meg Magyarország biztonságát, jogos érdekeit.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Jack Guez / AFP

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Izraeli szerveren van állítólag 50 ezer telefonszám a világ minden tájáról. Közöttük 300 magyar. Kinek az érdekeltsége ennek az 50 ezer embernek a megfigyelése? A magyar kormányé?

Tőled is megkérdezem: Izraeli szerveren van állítólag 50 ezer telefonszám a világ minden tájáról. Közöttük 300 magyar. Kinek az érdekeltsége ennek az 50 ezer embernek a megfigyelése? A magyar kormányé?

A magyar kormány és mások, izraeli szerveren tárolnák megfigyelésük eredményét, kiadva azt egy izraeli cégnek? Honnan tudható, honnan települt a program az említettek telefonjára, a program készítői olyan amatőrök lennének, hogy nem tudnak egy maga után nyomot nem hagyó programot készíteni?

Egyetértek, hogy nem indokolt a nemzetbiztonsági bizottság összehívása. Azonban azzal nem értek egyet, hogy várni kell majdcsak lesz valahogy.

Szerintem a helyzet az, hogy itt már nem egy tyúklopásról van szó, ezért össze kellene fogni azoknak az országoknak, kormányainak, akiket a téma érint, bevonva az INTERPOL-t ki kellene vizsgálni honnan szerezték be a listákat, kik és hogyan működtek közre, kik vannak a háttérben.
Ugyancsak a vizsgálat tárgyát kellene képezni, hogy a telefonok vizsgálatát ki és hogyan végezte, mit tartalmaznak a vizsgálat során készített dokumentumok, jegyzőkönyvek.

Mindezek megtörténte után lehetne választ adni, hogy valós történetről van szó, vagy csak valamilyen szervezet a kormányok, országok buktatását akarják előkészíteni. Még az is lehet, hogy valakik a hatalom kizárólagos megszerzésére törekszenek.

Azután itt van a computerworld.hu - https://computerworld.hu/bizto.. - írása amely bizonyítja, hogy nemcsak kormányok juthattak hozzá szoftverhez, hanem bárki aki ötvenmillió dollárt kifizetett érte.

A kormánytól pedig azt várom, hogy indíttassa el a vizsgálatot és tájékoztassa a közvéleményt a megállapításokról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés