Máris van kettő koronavírusos sportoló az olimpiai faluban

2021. július 18. 15:29
Vasárnap kiderült, hogy a dél-afrikai labdarúgó-válogatott 2 tagja az érintett. Összesen 55 fertőzött közreműködő és résztvevő van már, 6 nappal a nyitóünnepség előtt.

Egy nappal korábban is akadt egy pozitív teszt a faluban, róla annyit közöltek, hogy nem japán személyről van szó, és nem sportoló, hanem a „játékokhoz kapcsolódó illető”. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint mindhárom érintett ugyanabból a küldöttségből került ki.

Vasárnap délután kiderült, hogy a dél-afrikai labdarúgó-válogatottat erősítő Thabiso Monyane és Kamohelo Mahlatsi, valamint a csapat mellett videoelemzőként dolgozó Mario Masha az érintett. Mindhárman karanténba kerültek, a többiek két negatív tesztet adtak.

Közben a Tokióba megérkezettek között is született egy pozitív teszt, amelyet a dél-koreai NOB-tag, Rju Szeung Min – a 2004-es olimpia asztalitenisz-bajnoka – szolgáltatott. A 38 éves sportdiplomata maga tette közzé az eredményt, és karanténba vonult.

A szervezők összegzése alapján vasárnap az olimpián közreműködő vagy részt vevő személyek közül 10-nek lett pozitív a tesztje, és eddig összesen 55 fertőzöttet regisztráltak.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés