Elrabolták a lányát, egyből hazarendelte Afganisztán

2021. július 18. 21:05
Afganisztán hazarendelte Pakisztánból nagykövetét és több diplomatáját, miután elrabolták a nagykövet lányát - közölte szombaton az afgán külügyminisztérium.

Ismeretlen támadók pénteken rabolták el a Pakisztánba akkreditált afganisztáni nagykövet lányát, több órán át fogva tartották és bántalmazták. A pakisztáni hatóságok közölték, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

Az afgán kormány hazarendelte nagykövetét és magas rangú diplomatáit Kabulból, amíg el nem hárítják a biztonsági kockázatokat, beleértve az elkövetők őrizetbe vételét és megbüntetését”

– közölte az afgán külügyminisztérium. A pakisztáni külügyi tárca közleményében sajnálatosnak nevezte a döntést, és reményét fejezte ki, hogy az afgán kormány visszavonja a döntését. „A külügyminiszter találkozott ma (vasárnap) Afganisztán nagykövetével, tájékoztatta őt a kormány által az üggyel kapcsolatban hozott intézkedésekről, és biztosította őt a teljes együttműködésről” – áll a közleményben. Imrán Hán pakisztáni miniszterelnök elsődleges fontosságúnak nevezte az ügyet, és közölte, hogy 48 órán belül rács mögött kívánja látni az elkövetőket – mondta szombaton a belügyminiszter.

Az egymással szomszédos Pakisztán és Afganisztán kapcsolata hosszú ideje fagyos. Kabul azzal vádolja Pakisztánt, hogy menedéket biztosít a kabuli kormány megdöntéséért harcoló tálib lázadóknak, míg Iszlámábád vádjai szerint az afgán vezetés lehetővé teszi szélsőségeseknek, hogy a területéről kiindulva kövessenek el támadásokat Pakisztánban. A felek kölcsönösen tagadják egymás vádjait.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/M. Sadiq

 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés