A korrupcióról

2021. július 15. 16:31

Schmidt Mária
Látószög blog
Ezért szajkózzák éjjel-nappal szünet nélkül, hogy a nemzeti érdekeket képviselő politikusok rablók.

»Korrupció az, amiből mi kimaradunk« – Hofi

Horvátországban nyaraltam pár napot a júliusi tikkasztó hőségben. Este fröccsözgetés, közben horvát ismerőseim arról panaszkodtak, hogy Horvátországot szétzabálja a korrupció, maffiaállammá vált, a politikai elit rendszerszintű lopása miatt mostanra kiábrándultak a demokráciából, mert az nem más, mint a rablásra szerveződő bandák közötti rivalizálás. A szöveg felettébb ismerős volt. Eltűnődtem. Már hallottam ugyanezt román és bolgár barátaimtól is. Hazaérkezve pedig azt olvasom, hogy a balliberális Le Monde véleményrovatában a francia Valérie Hayer Macron-párti EP-képviselő azt írja, hogy Orbán Viktor »kleptokráciává« tette Magyarországot. A helyreállítási terv mintegy 7 milliárd eurónyi forrása nem a magyarokat, hanem kizárólag Orbán bizalmasait szolgálja. Mert Magyarországon a pénzeket elsikkasztják. Meglátása szerint a miniszterelnök »gyengítette a fékeket és az ellensúlyokat, elhallgattatta a sajtót, rontotta az igazságszolgáltatás függetlenségét, országát az illiberalizmus laboratóriumává tette, ahol a kisebbségek jogait sértik, 'homofób' törvényeket hoznak.« – írja.

Horvátország menthetetlenül korrupt, Magyarország kleptokrácia, Bulgária, Románia maffiaállamok, a cseh miniszterelnök uniós pénzeket lop. Ukrajna, Oroszország és a volt szovjet köztársaságok a tolvaj oligarchák uralma alatt áll. Nem kellett sokáig gondolkodnom, hamar rájöttem a megfejtésre: az Európa keleti felén élő embereknek rosszul fejlődött ki az agyuk, azért lopnak annyit. Az euróövezetben és az USA-ban, vagyis a »fejlettek« között ugyanis nincs rendszerszintű korrupció, és ha van, az nem számít, mert az nem az. Ha nyugati cégek jönnek ide és korrumpálják az ittenieket, ők akkor sem korruptak, csak kénytelenek alkalmazkodni hozzánk. Lásd: Siemens, Strabag, satöbbi. Hogy csak a legkézenfekvőbbeket említsem.

Ausztria az ötvenes évek óta a két nagy párt (ÖVP, SPÖ) közötti korrupción alapul. Minden állami állást, minden juttatást, még a nyaralási hozzájárulást is pártalapon osztják szét. Ahogy az üzleteket is. A Német Autóklub évtizedeken keresztül korrumpálta a tartományi és szövetségi politikusokat annak érdekében, hogy ne kelljen adót fizetnie. Amikor lebuktak, az egész ügyet a szőnyeg alá seperték. Merkel kancellár évekkel ezelőtt vásárolt egy informátortól 5 millió euróért egy dvd-t, amin 1500 adóelkerülő német nagypénzes lopott adatai voltak. A többi – állítólag több mint 100 ezer érintett német – nyolcvan százaléka csak az egyik zürichi bankban mintegy 23 milliárd eurót tartott. A gyanúsítottak között a beszámolók szerint a liberális szabaddemokraták három, a konzervatívok egy, a szociáldemokraták három parlamenti képviselővel szerepeltek. Az informátor kedvcsinálónak öt olyan személy adatait bocsátotta előzetesen rendelkezésre, akik egyenként közel egymillió eurós adócsalást követtek el. [1] A nagy leleplezések máig váratnak magukra. A VW konszern éveken át meghamisította a kibocsájtási adatait és ezzel nemcsak a vásárlóit, de a többi autógyártót is megkárosította. A 2021-es uniós vakcinabeszerzéseket az a Stella Kyriakides egészségügyi biztos intézte, akit az unió illetékesei annak ellenére sem tartottak a feladatra összeférhetetlennek, hogy már évek óta szoros üzleti kapcsolatban állt a legnagyobb vakcinagyártókkal, a Pfizerrel és az AstraZenecaval. Mit tesz Isten (és a véletlen), hát nem megjelent nagy hirtelen a biztos asszony számláján 4 millió euró? Magyarázat nincs, vizsgálat nem indult, nyilván, mert ez csak a jéghegy csúcsa volt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mai korrupció nem import, hanem kommunista hagyomány:
“A bolsevikok a hatalom megragadásával a szerződésen alapuló gazdasági és politikai kapcsolatokat egy összeesküvésen alapuló kapcsolatrendszerrel helyettesítették, amelyet a gazdasági és politikai összeesküvés alapozott meg.”

“A terror az összeesküvés dinamikája, az az eszköz, amellyel a kisebbség összeesküvését a többséggel szemben fenn lehet tartani.”

“Amikor a terrornak vége, megjelenik visszahatása – a korrupció. Az átmenet a terrorból a korrupcióba, valamint a korrupcióból a terrorba, csak egyfajta dialektikája az összeesküvésen alapuló uralomnak. … Terroron és stagnáláson (értsd: korrupción) kívül az összeesküvésnek nincs alternatívája.”

“A mindent elborító korrupció a bolsevik összeesküvés rendszerének logikus kifejlete – egy olyan politikáé, amelyben ‘a hatalmat könyörtelenül és keményen fenn kell tartani bizonyos egyének diktatúrájáért’ – és nem az egész proletáriátusért, amint ezt Lenin világosan elmagyarázta.”

Forrás: Lev Timofeyev: Russia’s secret rulers, (A Szovjetunió titkos urai) Alfred A. Knopf Publishers, 1992.
Sorrendben: 151, 158, 159, 171 oldal.

Nem is beszélve a sok offshore államocskáról Európában, melyeket ha felszámolnának, az ottaniak éhkoppra jutnának - a korrupciós pénzek nélkül.
Nézzék hülyének azt, aki ezt tűri, de ne minket!

A Nyugat meg a keleti komcsik az egy brancs, sajnos.
Gyurcsánynéra is rábizott egy csomó pénzt az EU, hogy vizsgálja a mit is?
Ki tudja?

Boldi a bolsinak nem vájja ki a szemét. Már a nácinak sem.
Díszes egy társaság, Bitó-szalonba velük!

Fidesz mint kommumista utódpárt? Hát fasorban sincs a kedvenceid családi anamnézisétől: Fegyőr, Donáth felmenői vajon mik??? És te ezekben bízol? Jó nagy marha vagy!

Ne má! Én sem tudtam. És mitől volt az? Mert ti neobolsik azt mondjátok? Ez pont annyira igaz, minthogy az LMBTQWERT... perverziótok nem betegség, és hogy 56 féle nem létezik, és az EU, az USA, és főként szponzorotok, Gyuri bácsi a világbékéért, és az emberek boldogságáért küzd folyamatos harcban a fasiszta erőkkel.

Namost mi cikkezünk arról, hogy kleptokrácia tombol a fényességes nyugaton? Mi oktatunk ki mást farizeus módon? Mi akarunk folyton belepofázni mások belügyeibe?

Érvelési hiba. Szóval folyamatosan a komcsik, és utódaik mellett kampányolsznnapi 16 órában, majd te vádolod az ellenoldalt bolsi elhajlással. És ezért fizet Gyuri bá??? Jól elhülyülhetett már az öreg.

Mert nem enged téged a kedvenc kis tangádban az ovisok közé? Ti akartok beleszólni a családok belügyébe, és növelni az aberráltak számát.

Nem kell mindent egybemosni, nem mindegy, hogy mi mennyi!
Portfolio írta 2020. szeptember 17. 12:19
A Niveus Consulting Group az alábbi összefoglalta a környező, illetve a nagyobb nyugati országok adatait. Jól látszik, hogy nem csak a 2019-es magyar áfarés mértéke, hanem a csökkenés nagyságrendje is kiemelkedő a régióban, de még néhány nyugati EU országgal összevetve is.
Magyarország 2019 éves áfarése 6,6 % jobb, mint Ausztriáé (7,5 %) vagy Németországé (7,7 %)

ORBÁN VIKTOR INTERJÚJA A „WELT AM SONNTAG” CÍMŰ NÉMETORSZÁGI ÚJSÁGNAK:
Ami a korrupció kérdését illeti, az Magyarországon semmivel sem elterjedtebb, mint Ausztriában, Franciaországban vagy éppen Németországban. Magyarországon különösen sok OLAF-figyelmeztetést követ eljárás is. Többet, mint bármely más európai ország esetében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés