Nem kicsit

2021. július 15. 18:25

Hargitai Miklós
Népszava
Amit a Fidesz oltásügyben művelt, szabatosan csak Gyurcsány Ferenc 15 éve elhangzott, örökzöld szavaival lehet leírni.

„Az ördögien ravasz Soros György rávette az Orbán-kormányt, hogy alaposan vásároljon be – adagonként a Pfizer árának többszöröséért – egy olyan kínai vakcinából, amelynek a hivatalos adatok szerint is lényegesen alacsonyabb a hatékonysága a Pfizerénél, a 60 éven felüliek körében mért eredményeiről pedig egyáltalán nincsenek publikus számok.

Ez a gonosz vénember valahogyan azt is elérte, hogy Orbánék elsősorban pont azt a korosztályt oltsák a Sinopharmmal, amelyikről nem tudni, hat-e náluk az oltóanyag. (Jelenleg nagyjából öt különböző magyarországi vizsgálat jutott ugyanarra a következtetésre, hogy egy részüknél nem hat – ha korosztályi bontásban nézzük, a SOTE antitestvizsgálata is ugyanazt mutatja, bármilyen címmel hozza is le a pártsajtó –, de ezt a vén spekuláns akkor még nem tudhatta. Vagy mégis?)

Sorosnak arra is volt érkezése, hogy sokmilliárdos kampányt indíttasson a kormánnyal az »oltásellenes baloldal«-ról. És még a látványos kudarc – az a tény, hogy az ellenzéki vezetésű nagyvárosokban kimagasló az oltási arány az országos átlaghoz képest – sem szegte a kedvét: tovább folytatja az aknamunkát. Most éppen a kínai vakcinára nézve kiábrándító immunológiai eredmények széles körű publikálásával, tovább erodálva az oltásokba vetett közbizalmat.

Most vagy az van, hogy a globális karvalytőke magyar (származású) reprezentánsa magányosan ül New York-i felhőkarcolójában, és elégedetten dörzsöli a kezét a fejlemények láttán – vagy pedig az, hogy a gyíkember-elméletek helyett inkább a józan eszünk maradékára kellene támaszkodnunk. Ha az utóbbi a helyes megközelítés, akkor azt, amit a Fidesz oltásügyben művelt, szabatosan csak Gyurcsány Ferenc 15 éve elhangzott, örökzöld szavaival lehet leírni – ennél nagyobb szégyen aligha létezik Orbán Viktorra nézve.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt hittem, hogy a Soros úr furcsa hajlamú fiúcskájáról lesz szó, de az oltások sem kutya. Soros itt, Soros ott, Soros mindenhol.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés