Gyurcsány köre áll az induló ellenzéki „ellen-MTI” mögött

2021. július 15. 21:42
Indul a Helyben.hu, Niedermüller Péter DK-s polgármester volt kabinetvezetőjének, a Figyelő és az MTV Híradó egykori főszerkesztőjének új hírügynöksége – adta hírül a Média1.

A Media1 értesülései szerint Merényi Miklós a tulajdonosa annak az új hírügynökségnek, amelyet a Népszava még korábban „ellen-MTI-ként” emlegetett. Merényi 15 évet töltött el újságíróként. Dolgozott például a rendszerváltás után a Magyarországnál, a Népszabadságnál, 1998 és 2003 között ő volt a Figyelő című (akkoriban még nem a NER szolgálatába állított) üzleti és gazdasági hetilap főszerkesztője, majd dolgozott később az MTV Híradó főszerkesztőjeként is, de csak viszonylag rövid ideig.

Nagykövetként is dolgozott

A médiaszakember később az államigazgatásban kötött ki. Dolgozott például 2004-től 2006-ig a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium sajtófőnökeként és stratégiai igazgatójaként, majd helyettes szakmai államtitkári pozíciót is kapott, e minőségében nemzetközi kapcsolatokért felelt. 2008 és 2010 között Rómában, Máltán és San Marinóban lett Magyarország akkreditált nagykövete, 2010-ben a Nemzetgazdasági Minisztériumban lett főtanácsos, majd 2011-től a Central European Investment Services Tanácsadó Kft. partnere lett. 1993 és 1997 között egyébként

felügyelőbizottsági tag volt a Gyurcsány-családhoz köthető Altus Rt.-ben.

A Média1-nek Merényi azt mondta, túlzás ellen-MTI-ként beszélni a helyben.hu projektről. „Ha minden jól megy, a tényleges, éles indulás is megtörténhet napokon belül. A szolgáltatás szerződött médiapartnereknek, főleg helyi, önkormányzati médiumok számára lesz elérhető regisztráció után, de a tartalmaikkal az olvasók, nézők is találkozhatnak majd ezen médiumok olvasóiként. Ez az a hírügynökség, melyről a sajtóban korábban még a projekt tényleges nevének említése nélkül »ellenzéki MTI-ként és ellen-MTI-ként is szó esett már«” – írta a Média 1 Merényire hivatkozva. 

A lap értesülései szerint a tartalomszolgáltatás területén fontos szerepet fog játszani Kövesdi Péter újságíró, az egykori népszavás szerkesztő, aki az önkormányzati választásokat követően az ellenzéki Érden dolgozott.

Kövesdi a Media1 birtokába került levélben azt írta, hogy „az új hírügynökség a lapok munkáját segítendő jött létre”.

Részben ingyenesen, részben előfizetéses rendszerben

„A helyben.hu hírügynökségként tartalmat szolgáltat elsősorban hazai politikai, gazdasági és közéleti témákban, az országos jelentőségű hírek mellett nagy teret adva a Budapesten kívüli információknak. Szolgáltatásaikat minden helyi témákkal foglalkozó szerkesztőségnek online, print és televíziós felhasználásra ajánlják. A felhasználás részben ingyenesen, részben kedvező előfizetéses rendszerben érhető el” – írja a Média1. 

Fotó: MTI Fotó: Kovács Attila

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés