Szlovéniát támadják az EU-ban

2021. július 6. 16:54
Az EB elnöke és Sophie in 't Veld holland liberális EP-képviselő is a szlovén jogállamiságért aggódik, a szlovén miniszterelnököt pedig tüntetők várták Brüsszelben.

„Védjék meg a jogállamiságot Szlovéniában” ezzel a felirattal várták a tüntetők Strasbourgban a szlovén miniszterelnököt. Janez Janša az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel – írja az Euronews. Szlovénia július elseje és december 31. között tölti be az EU Tanácsának elnöki tisztét.

A portál szerint Európában egyre többen aggódnak a szlovén demokratikus normák és a jogállamiság miatt.

Folyamatban van egy bizottsági vizsgálat is a sajtószabadság korlátozása miatt. A jogállamisággal és a polgári szabadságjogokkal kapcsolatos nézetkülönbségekre utalt beszédében Európai Bizottság elnöke is.

Soros szövetségese és Ursula von der Leyen is aggódik

Ursula von der Leyen úgy fogalmazott, „Bízom abban, hogy a korrupció és a csalás elleni küzdelem érdekében megfelelő intézkedések vannak érvényben. Bízom a média és az igazságszolgáltatás szabadságában. Úgy értem, ez az európai adófizetők számára is fontos, elvégre ők finanszírozzák a helyreállítást. Ezért számítok a szlovén kormányra, hogy folytatja a jogállamisági ügyekkel kapcsolatos fontos munkát”.

„Miniszterelnök úr ennek a háznak a tagjai már kifejezték aggodalmuk azzal kapcsolatban, ahogyan Ön az Unió alapértékeihez viszonyul. Nincs itt semmi félreértés.

Az újságírók és a szabad média elleni támadás, az igazságszolgáltatásra gyakorolt nyomás és az ügyész kinevezésébe való beavatkozása nem tolerálható ” 

– mondta Sophie in 't Veld Európai parlamenti képviselő, a Renew Europe (Megújuló Európa) frakció tagja (A holland liberális politikusnő egyébként Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által listázottmegbízható szövetségesnek” számító képviselők egyike, aki korábban rendszeresen támadta Magyarországot a határkerítés építése miatt – a szerk.).

Janez Janša a magyar miniszterelnök egyik legfőbb szövetségese, aki a lengyel miniszterelnök mellett Orbán Viktor védelmére kelt a pedofiltörvénnyel kapcsolatos vitában.

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

Összesen 111 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Látszik, hogy itt egy előre legyártott sém alapján megy az "aggódás": aki Orbán mellett kiáll, az már nem a "jogállam" híve és korrupt. Mint Sztálin idejében: aki az utcán van, az már gyanúsított...

Na tessék, már Szlovéniában is? Csak mert nem valami EU seggnyaló van kormányon?

Minden olyan ismerős......

Ne haragudj, de olyan butaságokat írsz:-) hova menjünk Európából? Talán az uniót direkt mosod össze európával? A kettő nem azonos!:-)))
Tudom, az ellenzék szívesen keveri a két fogalmat.

Az unió legrégebbi állama vagyunk:-) ezen az alapon a többieket hova küldenéd?:-))))
Vicces vagy:-)))

OK, szép románozás volt. Vissza a csatornába!
X

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés