Alkotmánybírósághoz fordul az Átlátszó, amiért megszűnik a névtelen adományozás

2021. július 2. 12:54
Az Átlátszó főszerkesztője elárulta: a portál semmilyen körülmények között sem adja át a kis összegű támogatóik listáját a kormánynak ezután sem.

Mint arról mi is beszámoltunk, megszűnik a névtelen adományozás a civil szervezeteknek. A szerdán megjelent, és csütörtöktől hatályos kormányrendelet értelmében megszűnik a névtelen adományozás lehetősége Magyarországon a civil szervezetek részére és az egyesületeknek és alapítványoknak mostantól fel kell tüntetniük, hogy kitől mennyi pénzt kaptak, az adatokat pedig minden évben el kell küldeniük a kormánynak.

A Media1 arról ír: a névtelen adományozásokkal élt néhány hazai médium is, például a Válasz Online, a Klubrádió és az Átlátszó alapítványa. Bodoky Tamás, az Átlátszó főszerkesztője a Media1 érdeklődésére azt mondta péntek reggel: az Átlátszó ellenáll, az Alkotmánybírósághoz fordul az új rendelet kapcsán, és semmilyen körülmények között sem adják át a kis összegű támogatóik listáját a kormánynak ezután sem.

Az Átlátszó főszerkesztője hangsúlyozta: a nagyobb támogatók kilétét, például ilyen a Soros György nevéhez köthető Nyílt Társadalom Alapítvány, eddig is nyilvánosságra hozták honlapjukon és beszámolóikban. Bodoky hangsúlyozta:

mi egy centit sem változtatunk a gyakorlatunkon, védeni fogjuk a kis összegű támogatóink adatait”

– mondta, majd megismételte, hogy minden lehetséges jogi lépést megtesznek a rendelet ellen.

Nyitókép: Facebook

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az átlátszó nem akar átlátszó lenni:-)))))
Gondoltuk:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés