Szakács László is repült az MSZP-ből

2021. június 26. 13:51

Molnár Gyula után egy másik esélyes előválasztási jelöltaspiránsát, Szakács Lászlót is kizárta soraiból az MSZP. „23 évig voltam a párt tagja, hogyan lehet, hogy nélkülem döntsenek rólam?” – reagált a Mandinernek a DK karjaiba hajtott politikus. Ugyancsak szombaton kapott kézhez kizárási határozatot Juhászné Lévai Katalin volt parlamenti és Mokrai Mihály miskolci önkormányzati képviselő.

2021. június 26. 13:51
null
Joó István
Joó István

Szakács László a Baranya megyei 2-es számú (Pécs-Komló) választókerület legesélyesebb ellenzéki jelöltaspiránsa több felmérés, így az MSZP által megrendelt Závecz Research-féle helyi közvéleménykutatás alapján is. A Magyar Szocialista Párt elnöksége június 18-án mégis visszaléptette őt, arra hivatkozva, hogy a DK-val kokettál. A komlói ikonikus szocialista politikus emiatt felfüggesztette párttagságát, mire tegnap az MSZP etikai és fegyelmi ügyekben illetékes tanácsa egyszerűen kizárta őt.

Szakács László a Mandinernek a következőket mondta kizárásáról:

A határozat indoklásban az a képtelenség szerepel, hogy az elmúlt hetekben nem megfelelő magatartást tanúsítottam, ugyanis több független forrás szerint választási győzelmem esetén a DK frakciójába szeretnék beülni. Ez a meg nem nevezett forrásokra hivatkozás rosszindulatú ráfogás! Nem egyenértékű azzal a dokumentummal, amit aláírtam arról, hogy az MSZP frakcióját erősítem, ha nyerek. Ezt még videokamerába is mondatták velem, miért tértem volna el ettől?!”

Az esélyes jelölt fél életét töltötte a pártban

Felvetésünkre, miszerint Tóth Bertalan pártelnök és Molnár Zsolt pártigazgató azért sem szívelhették, mert mind 2018-ban, mind 2020-ban Mesterházy Attilát támogatta elnökjelöltként a tisztújító kongresszuson, Szakács László kijelentette:

2018 óta tavaly szeptemberig elnökhelyettes voltam a szocialista pártban, de lojálisan együttműködtem Tóth Bertalanékkal. Annál is inkább, mivel érzelmileg is kötődtem ahhoz a párthoz, amelyben pontosan a fél életemet töltöttem, hiszen fiatal csikóként 1998-ban léptem be az MSZP-be.”

Arra a kérdésre, miért indul az előválasztáson immár a DK színeiben, Szakács László megismételte korábbi nyilatkozatát: amikor nyilvánosságra került, hogy visszavonták az előválasztási jelölését, Gyurcsány Ferenc DK-elnök azonnal telefonált neki és felkínálta, hogy a DK jelöltjeként méresse meg magát. „Úgy érzem, nem dőlhetek hátra, több felmérés szerint is egyedül én tudom fölvenni a versenyt Hoppál Péter Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselővel.

Nézze, az életemben és a családom számára nem volt még ilyen fájdalmas másfél hét, mint az utóbbi, és az sem jó érzés, hogy az MSZP lenullázza magát… De nincs okom megszüntetni a küzdelmemet a jelen rendszer károsultjaiért” – fogalmazott.

Juhászné túl dobreves lelkületű volt

Amint korábban megírtuk, június 24-én Molnár Gyulát zárta ki az MSZP elnöksége. Ő a másik olyan politikus, aki biztosan megnyerte volna az MSZP-nek az előválasztást Budapest 18-as választókerületében, ahol jelenleg is egyéni képviselő.

Ugyancsak Szakács Lászlóval egy időben, az MSZP etikai és fegyelmi ügyeiben illetékes tanácsa kizárta a pártból a debreceni Juhászné Lévai Katalint, egykori Hajdú-Bihar megyei pártelnököt, akivel az volt a baja a leszámolásba belejött pártvezetésnek, hogy túl sok Dobrev Klára témájú posztot oszt meg hivatalos oldalán. Mokrai Mihály miskolci képviselő sem kerülhette el sorsát, mivel utóbb külön frakciót alapított két DK-ssal. Úgy tűnik, egyedül az ő esetében volt mire hivatkozni a kizárás kapcsán.

"Tóth Bertalan lesz az, aki a villanyt lekapcsolja" - mondta epésen lapunknak egy neve elhallgatását kérő szocialista politikus, aki szerint Tóth következetesen szétveri az egykor szebb napokat látott pártot.  Az MSZP országos elnöke egyébként napok óta nem válaszol a Mandiner megkeresésére, bár közvetlen munkatársa reagálást ígért a szocialisták gyors "kisgazdásodását" firtató kérdéseinkre. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Connold77
2021. június 27. 08:19
Apu, apu, kezdődik.. A Feri viszi amit még lehet, az uccsó meg a lámpát.. Ő szó szerint érti az Összefogást.. Összefogdos mindenkit akit csak lehet.. Most derül ki hogy az MSZP - ben kik voltak a fletó ügynökei. Soha jobb hírt, nyirjatok ki egymást, én meg 2 cukorral és tejszinhabbal kérem a kávét.
Rocktoberi
2021. június 26. 17:11
Újra összenő, ami eredetileg is összetartozott. Nagy ügy.... Az MSZP is elqrta, hogy nem lépett idejében Qrcsány nyakára. Ha 2006-ban seggbe rúgták volna a bizalmatlansági szavazásnál, akkor most nem tartanak itt. De amúgy jó a műsor. Ez az előváladékos színjáték többet visz tőlük, mint amennyit hoz.
gyaloggos
2021. június 26. 16:47
AJAJAJ, EGYRE röhejesebbek, folyamatosan felülmúlják saját hülyeségeiket, pedig az nem semmi! Juhásznét úgy akarták kizárni, hogy nem is volt tag! TÉNYLEG! MÁR korábban kilépett, és ezt az ítélkezők nem tudták, egy buszpályaudvaron online intézték a kizárását! ccccc!
NKFF
2021. június 26. 16:42
Ajánlanám ,mindenkinek a figyelmébe főleg a balfaszoknak! Duna World minden szombaton,de.10 25-kor Kun Miklós műsorát! Hátha nem halnak meg teljesen hülyén!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik