Ilyen volt a müncheni magyarzaklatás belülről

2021. június 26. 9:15
Egy magyar szurkoló beszámolója.

Ódor János László egy ismerőse történetét oszottta meg a Kontrán. Úgy alakult, hogy Tamás a hazai Eb-meccseken túl Münchenbe is szerzett jegyet, és a réges-régi pozsonyi meg francia túrák után ismét idegenben szurkolhatott a nemzeti csapatnak.

Tamás azt mesélte: arra, hogy a 1992-es Slovan-Fradi állami szinten szervezett-diktált magyarvadászatának egy legyengített verzióját élhetik át Münchenben 29 évvel később, még ő se számított. „Ment az erőfitogtatás: a vonaton kétszer is lefotózták a személyinket. A pályaudvaron körbevettek, még egyszer lefotózták az iratainkat. Kérdezni akartam a rendőrtől és mutattam az egyik irányba, az meg rábaszott a karomra. Apró faszságokkal végig baszogattak” – mondta.

Folyamatosan ment a provokálás

Azt írják, persze nem a fizikai erőszak volt a jellemző. Pszichológiai és adminisztratív szinten is ment a vegzálás. „Csak aznapi negatív teszttel engedtek be a stadionba, amit egy külön appba kellett feltölteni. Az alkalmazás (Luca) amúgy egy vicc. Eredetileg pizzarendelésre használják, ha Magyarországon lett volna, mindenki szétfikázná.

Tévét néztünk előző este, végig csak a homofób magyarozás ment.

Orbán Viktor kedvenc sportja a foci, a befizetett adóból fizeti meg az EU-s pénzekből!”

Hozzátette: „Nem engedtek minket vonulni. Volt a Wienerplatzon két magyar rendőr, ők is azt mondták, hogy nem értik az egészet; két napja velük is undorítóan parasztok a kollégák. Folyamatos provokáció: vonulás helyett buszoztatás, a pályaudvaron óriási szivárványos zászló, de máshol is. A stadionban

beküldtek pár provokátort a magyar szektorba LMBT-zászlót lengetni: a rendőrök le se szarták.

Ugyanazt a budit használtuk: nem volt elkülönítve a német és a magyar tábor. Csak arra vártak , hogy balhé legyen. A stadionban nem árultak alkoholt, az egyik rendező állítása szerint csak ezen a meccsen nem. Visszafelé a metrón volt egy középkorú hölgy. Egyszercsak megszólal: az én fiam szerezte a 2. gólt amúgy. Isten áldja a Schäfer Anyukát!”

„Mintha a Blahán lennék”

Tamás így folytatta: „Münchenben meg úgy éreztem magamat, mintha a Blahán lennék. Elmentünk a Hofbräuhausba – turista-lehúzóhely – láttam, ahogyan az egyik hátsó kieső részben

a pincér zsonglőrködik a hanzlival (maradék, nagyrészt lefejtett habból összekotyvasztott sör).

Megsértődött, amiért szóltam neki. Amúgy egy felszolgáló se volt német: az egyik magyar pincércsaj próbálta erőltetni az FFP2-es maszkot, holott rajta is papír volt. Azt mondja: csak a vendégeknek kötelező, haha.”

Elmondta: „A szivárványmaszkos németeknek simán beszólogattunk mi is. Mindenhol a maszkon rugóztak amúgy. Az Allianz Arenában elviekben csak minden 5. székre lehetett volna leülni és maszkban... persze mindenki leszarta. A kapuk mögött, így a magyar szektorban is még jó előre leragasztották a többi széket, ez se érdekelt senkit. A nézőtér többi részén nem ragasztgattak, mi volt itt a logika?”

Fotó: MTI

  

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi volt a logika?
Az erofitogtatas, semmi tobb.
Az esz es a lelek, na, az hianyzott.

Földig hajló szervilizmus, neked ez diktálja, mit gondolj a csak ránk tartozó kérdésekről. Ide még egy önálló, értelmes gondolatot nem írtál.

Orbán az illetékes helyen, az állam- és kormányfők tanácsában mondta el amit mondania kell. Csak te vagy olyan hülye, aki úgy gondolja, hogy beidomított és ránk uszított német rendőrökkel kellett volna vitáznia.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés