Fekete-Győrék egyeztettek a Magyarországot térdre kényszeríteni akaró Rutte pártjával

2021. június 25. 14:22
A Momentum elnöke partnerének tekinti a holland kormányt, és szerinte hiába próbálják Orbánék összemosni a Fideszt Magyarországgal: valójában a kormánypártból van elege Európának.

A Momentum sajátosan reagált politikai szövetségesének, a holland Mark Rutténak a szavaira, aki azt mondta, Magyarországnak térdre kell ereszkednie. A brüsszeli uniós csúcsra érkező holland miniszterelnök a gyermekvédelmi törvényre utalva jelentette ki, „ez a törvény ellentétes minden értékünkkel”. Majd közölte, Magyarországnak nincs keresnivalója az Európai Unióban.

Soproni: A kormány a meleg magyarokat akarja kizárni a nemzetből

Terézváros polgármestere, Soproni Tamás a Mandiner kérésére azt írta: „A populisták legnagyobb hazugsága, hogy ők – és csak ők – képviselik a nemzetük érdekeit. A valóság ezzel szemben az, hogy hatalmuk megtartása érdekében pontosan a saját nemzetüket akarják megosztani. Nincs ez másképp Magyarországon sem, ahol a kormány folyamatosan magyar és magyar között szít gyűlöletet. Általában az ellenzéket, most épp a meleg magyarokat akarja kizárni a nemzetből.

A homofób, a nemzetet megosztó politikusokat nemcsak Magyarországon, egész Európában térdre kell kényszeríteni.”

Cseh Katalin európai parlamenti képviselő előbb azt kérte, hogy később hívjuk vissza, de miután megtudta, mi a téma, azt javasolta, forduljunk a párt sajtóosztályához. Megtettük, de eddig nem válaszoltak, viszont nemrég Fekete-Győr András posztolt ebben a témában a Facebook-oldalára, gyaníthatóan éppen a kérdésünk hatására.

Fekete-Győr szerint az uniós pénzből építik le a magyar demokráciát

A Momentum elnöke azt írta: a holland miniszterelnök kritikái Orbánnak szólnak, s közli, hogy az EU-csúcs alatt épp Hollandiában voltak, ahol Rutte pártjának képviselőivel, a VVD-sekkel egyeztettek.

„Nekünk is világossá tették, amit a Fidesz hivatalos felháborodóemberein kívül mindenki ért: a kritikák egyáltalán nem Magyarországnak szólnak, hanem Orbán Viktornak. Hiába próbálják tehát Orbánék összemosni a Fideszt Magyarországgal: valójában a kormánypártból van elege Európának, abból, hogy a – részben holland adófizetők által befizetett – uniós pénzekből a magyar miniszterelnök családtagjai gyarapodnak, nem pedig a magyar társadalom. Ráadásul ebből a pénzből építik le a magyar demokráciát is” – fogalmazott.

Fekete-Győr megjegyzi, újra hangsúlyozta a Rutte-párt képviselőinek, hogy ne legyenek illúzióik Orbán Viktorral kapcsolatban:

„tovább fog ragaszkodni a gyűlöletkeltő és folyamatos lopást lehetővé tévő politikájához és módszereihez,

mint Magyarország Európai Uniós tagságához. Ha választásra kényszerül, nem Európa, hanem a korlátlan hatalom és a korlátlan lopás mellett fog dönteni” – írta.

A posztját azzal zárta, hogy azért dolgoznak, hogy „Magyarország levesse magáról Orbán Viktor Európa-ellenes kormányát, és a magyar társadalommal végre tényleg elinduljunk a nyugati életszínvonal felé vezető úton”. A holland kormányt pedig partnerük ebben – állítja Fekete-Győr András.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Összesen 155 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amúgy tényleg milyen ez már... példátlan többséggel, ellenzékig ivelő hatalmas összefogással lett elfogadva az ominózus törvény (157-1, Fidesz + Jobbik (!!!) + rengeteg független képviselő).

Erre "térdre kell kényszeríteni Magyarországot"... komolyan mondom, elképesztő.

Az ilyen 'egyeztetéseket' nagyon komolyan szokták megitélni.

Ha jövőre a Fidesz megnyeri a választásokat, és FeGyőrék egy marginális kis csapat maradnak, akkor kit fog Rutte kritizálni? Tudom, jön majd a csalás, meg a bujtogatás, esetleg egy demokratikus Majdan tipusú zavargással való próbálkozás.

Ne nyelvészkedj te szerencsétlen, tudod te jól, mi a tartalma a hülye holland dumájának. Rohanj hozzá lehajtott fejjel, farok csóválva, hogy magyarázza el neked, mit értett az alatt, amit mondott.

Európa egységesen nem utál senkit. Ha már utálat, akkor egyik része utálhat minket, a másik rész viszont titeket utál. Ez ilyen egyszerű. Tudod a kádári rendszerben is az volt a duma, hogy a magyar nép egységesen áll a szocializmus mögött. Aztán kiderült, hogy ez barokkos túlzás. Így van ez a szerinted egységesen gondolkodó Európával is.

Hallottál már a Meseország mindenkié című mesekönyvről? Olvastad a hozzáfűzött foglalkozástervet? Ilyent ugyanis tankönyvekhez szoktak készíteni.

"A Meseország mindenkié című mesegyűjtemény 17 meséjéhez születtek meg az alábbi foglalkozástervek. Ezek csupán ötletek, javaslatok, hogyan lehet a könyvben található meséket feldolgozni iskolai keretek között, osztályszinten. Átalakíthatóak vagy bővíthetőek, ahogyan jónak látják a tanítók, foglalkozásvezetők, facilitátorok. A gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy azok egy csoporttal/osztállyal végezhetők el. Számos csoportos és frontális munkaforma található közöttük, ami nem vagy nem optimálisan működik otthon csupán gyerek-szülő között."

Figyelj az utolsó mondatra, abból is arra részre, amelyik arra fókuszál, ami "nem vagy nem optimálisan működik otthon csupán gyerek-szülő között." Azaz, ha a gyerek a szülőtől nem azt hallja, amit ez a mesekönyv sugall, akkor majd ők a szülő háta mögött "érzékenyítenek",

Ha volna iskoláskorú gyerekem, és ilyent tapasztalnék, kézzelfoghatóan gyakorolnék kritikát. És nem lennék egyedül.

Te kis hazaáruló! Kutya kötelességed lenne Magyarországot védeni, fideszestől, Orbánostól Hollandiával, ezzel az ócska holland miniszterelnökkel szemben!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés