Románia Csillaga érdemrendet kapott Donald Tusk

2021. június 24. 21:13

A Románia Csillaga érdemrend (románul: Steaua României vagy teljes nevén Ordinul Naţional „Steaua României”) Románia legmagasabb szintű állami kitüntetése, melyet a mindenkori államfő adományoz.

2021. június 24. 21:13
null

„Mély meghatottsággal fogadtam el a Románia Csillaga Érdemrend Nagykeresztjét. Hála Iohannis elnöknek és kedves román barátaimnak, motiváltabbnak érzem magam, hogy továbbra is szolgáljam a lengyel-román barátságot, közös Európánkat és az általunk osztott eszméinket, melyek a szabadság, a szolidaritás és az egyszerű emberi tisztesség” – írta Donald Tusk a Twitteren. 

Az érdemrendet I. Károly román király alapította 1877. május 10-én, és a kommunizmus évtizedeit követő betiltása után 1999-től osztják ki újra. Az érdemrendnek 1938 óta hat tagozata van, és minden tagozatba korlátozott számú katonai illetve polgári személy tartozhat, mely megkötés a külföldi személyekre nem vonatkozik. 

Fotó: Donald Tusk, Twitter. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pipas 3
2021. június 25. 18:34
Legalább vörös? Mert az apja horogkeresztet hordott! Csak hogy meglegyen az egyensúly!
Ati Papa
2021. június 25. 15:20
Miféle lengyel-román barátság szökött szárba Tuskó Danival és mikor? Azért szívesen olvasnék ezzel kapcsolatos Lengyel kommenteket is.
Morton
2021. június 25. 10:49
Fekete-Győr András most irigykedik, ő is szeretne egy ilyen csillagot!
rollotomasi
2021. június 25. 10:48
Tusk emberi "minőségét" ez a szőröstalpú országrabló martalócok által átadott díj mindennél jobban megmutatja. És mellesleg azt is láthatjuk, hogy az oláhok szokás szerint megint átálltak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik