Kizárták az MSZP-ből Molnár Gyulát

2021. június 24. 10:51
A döntést azzal indokolták, hogy az MSZP-DK megállapodás nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön, amit azonban az MSZP volt elnöke nemrég bejelentett.

Az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa szerdán egyhangú határozattal úgy döntött, hogy kizárja a Magyar Szocialista Pártból Molnár Gyulát, a párt korábbi elnökét, országgyűlési képviselőjét és polgármesterét.

Az ügyet ezzel lezártnak tekintjük – írta a június 23-i tájékoztató körlevelében Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP két társelnöke.

Molnár „súlyosan megsértette az MSZP integritását, és a kongresszus által elfogadott stratégiáját”, amikor jó nyerési esélye ellenére a DK támogatásával vállalta csak a választási megmérettetést, „személyes döntést hozott, és a DK-frakciót választotta” – érvelnek.

A szocialisták döntéshozói kiemelték, hogy az általuk a DK-val kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás

nem kötelezte Molnár Gyulát arra, hogy a DK frakciójába üljön.

Molnár Gyula az etikai tanácshoz küldött beadványában viszont azzal érvelt, hogy a DK-s frakcióba való beülésének bejelentése éppen az elnökségi döntés következménye volt, ezért kérte a fegyelmi eljárás megszüntetését. Álláspontját az ATV-ben is kifejtette, erről itt írtunk.

Molnár beadványa szerint az MSZP, a Párbeszéd és a DK elnökei között június 1-jén létrejött együttműködési megállapodásban szó szerint az szerepelt, hogy „az MSZP és a Párbeszéd tudomásul veszik, hogy Budapest 18. választókerületében Molnár Gyula képviselőjelölt a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni”.

A XI. kerület korábbi szocialista polgármestere azt írta, hogy ő két héttel később ezen megállapodás alapján jelentette be nyilvánosan, hogy „megválasztása esetén a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni”. Szerinte ezzel maradéktalanul eleget tett az országos elnökség akaratának. Molnárnak nem állt szándékában, hogy 30 éves tagság után elhagyja a pártot.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

,,Kizárták az MSZP-ből Molnár Gyulát,,


El is áshatták volna.Mert:
,,Aki nincs velünk sz ellenünk van.,,

Rákosi Mátyás meg dörzsöli a kezét.

Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

Amúgy arról is tudnál értekezni, hogy a KDNP mennyire független a Fidesztől?????????
Csak ha már a Hazafias Népfrontot meg az egyesülést emlegeted...

Kizárták - majd ő lesz a jelöltjük a választáson (sőt már valószínűleg az ún. "előválasztáson" is, azaz kötve hiszem, hogy indítana akár csak ezen a bohóckodáson saját jelöltet az MSZP).

Igazi moslék. Minden egy helyre megy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés