Karanténkötelezett ország maradt Magyarország Nagy-Britanniában

2021. június 24. 22:26

Jövő szerdától a Máltából érkezők karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak Angliába – jelentette be csütörtökön a brit közlekedési minisztérium.

2021. június 24. 22:26
null

Ez azt jelenti, hogy ismét van egy EU-tagország a brit kormány „zöld” utazási listáján. Magyarország egyelőre a karanténkötelezett sárga országok listáján marad.

Grant Shapps közlekedési miniszter ugyanakkor a hivatalos bejelentéssel egy időben, a Twitteren csütörtök este közzétett bejegyzésében hangsúlyozta: a Nagy-Britanniában élők közül azoknak, akik a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát megkapták, a sárga kategóriás, vagyis elvileg karanténkötelezett országokból hazatérve szintén nem kell majd elkülönítésbe vonulniuk.

 

 

Ez az enyhítés „a nyár későbbi szakaszában” várható. Málta mellett jövő szerdától a zöld listára kerül több kedvelt turistaparadicsom, köztük Barbados, Bermuda, a Baleári-szigetek, Madeira, Antigua és Barbuda, valamint a Brit Virgin-szigetek.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sorivo4
2021. június 25. 09:26
Faszom már, a Szputnyik jobb, mint az Astrazeneca. Ezért léptek ki az unióból?
sorivo4
2021. június 25. 02:41
Ajánlom a Szputnyikot, ha nem bírnak a járvánnyal, amin mi már rég túlvagyunk.
sorivo4
2021. június 25. 02:38
Ma négyen haltak meg nálunk. Ez magáért beszél. Náluk hányan?
sorivo4
2021. június 25. 02:36
Nálunk akinek védettségi krátyája van az, az legalább be van oltva Szputnyikkal vagy Sinopharmmal. Így vasn beoltva az ország fele és folytottuk el a járványt. Megkérdőjelezik ezt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik