Karanténkötelezett ország maradt Magyarország Nagy-Britanniában

2021. június 24. 22:26
Jövő szerdától a Máltából érkezők karanténkötelezettség nélkül beutazhatnak Angliába – jelentette be csütörtökön a brit közlekedési minisztérium.

Ez azt jelenti, hogy ismét van egy EU-tagország a brit kormány „zöld” utazási listáján. Magyarország egyelőre a karanténkötelezett sárga országok listáján marad.

Grant Shapps közlekedési miniszter ugyanakkor a hivatalos bejelentéssel egy időben, a Twitteren csütörtök este közzétett bejegyzésében hangsúlyozta: a Nagy-Britanniában élők közül azoknak, akik a koronavírus elleni oltás mindkét dózisát megkapták, a sárga kategóriás, vagyis elvileg karanténkötelezett országokból hazatérve szintén nem kell majd elkülönítésbe vonulniuk.

 

 

Ez az enyhítés „a nyár későbbi szakaszában” várható. Málta mellett jövő szerdától a zöld listára kerül több kedvelt turistaparadicsom, köztük Barbados, Bermuda, a Baleári-szigetek, Madeira, Antigua és Barbuda, valamint a Brit Virgin-szigetek.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Will Oliver

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van háziorvosa?
Ha van, ő kiadja az igazolást.

Szerintem csak az angolok nyaraltatasa számít nekik. A felsorolt engedélyezett üdülőhelyek nem biztos, hogy nagyon fognak örülni, ha oda koncentrálódik a tömeg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés