Megnyíltak a magyar határok a szomszédos országok előtt

2021. június 23. 07:22

A magyar kormány eddig 16 országgal egyezett meg abban, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltottak őket.

2021. június 23. 07:22
null

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint szerdától korlátozás nélkül be lehet utazni Magyarországra

  • Horvátországból,
  • Ausztriából,
  • Romániából,
  • Szerbiából,
  • Szlovákiából és
  • Szlovéniából.

Szijjártó Péter külügyminiszter néhány napja jelentette be, hogy ha nem történik fordulat a járvány tekintetében, akkor csütörtökön megszűnik a belső schengeni határokon az átkelőhelyek ellenőrzése, és meg tudják nyitni a jelenleg lezárt határátkelőhelyeket, visszaállítva a közlekedés és átjárás lehetőségét.

Segítség a szomszédos országoknak

Arról is rendelkezett a kormány, hogy

– függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

A magyar kormány eddig 16 országgal egyezett meg abban, hogy kölcsönösen elismerik egymás oltási igazolásait, és szabad utazást engednek az állampolgáraiknak az országaik között, függetlenül attól, milyen vakcinával oltották őket.

 

Nyitóképünk illusztráció. A képen: a személyforgalom elől lezárt Ártánd-Bors határátkelőhely a magyar-román határon 2020. március 17-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
barnabibambi
2021. június 25. 11:16
A börtön ajtók is kinyílnak jövőre és betereljük az összes fidesznyik idiótát!
jánosbácsi
2021. június 23. 09:44
Szijjártó Péter álltal beszerzett keleti vakcinákat még mindig nem fogadják el az unióban. Nagyjából kétmillió magyar állampolgár kapott olyan oltást amivel kevés kivételtől eltekintve nem tud külföldre utazni . A kínai vakcinával beoltottak 20-30 százalékánál nem alakult ki védettség. Az emberek Romániába járnak át oltatni magukat nyugati vakcinával.
még fokozza
2021. június 23. 08:10
Szijjártó, erről nem régen Fásy Ádámmal is egyeztetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik