Felmondott a zalaegerszegi kórház hét traumatológusa

2021. június 23. 08:14

Kevesellték a 2-2,7 millió forintos bért.

2021. június 23. 08:14
null

Az ügyeleti díj alacsony mértékét sérelmezve felmondott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház hét traumatológusa; ennek ellenére az intézmény biztosítani fogja az osztály működését – közölte kedden a zalaegerszegi kórház az MTI-vel. A kórház közleménye szerint az intézmény mindent megtesz annak érdekében, hogy munkatársai bérezését és juttatásait a jogszabályoknak megfelelően a lehető legmagasabb szinten tartsa. Törekvéseik ellenére mondott fel a traumatológiai osztály hét orvosa, mivel

sérelmezték az ügyeleti díjak számukra alacsony mértékét.

A traumatológusok bérük egy részét fix díjazásként kapják meg, a Traumatológiai Társaság ajánlása szerint a teljes díj 60 százaléka illeti meg a dolgozókat. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház azonban ennél magasabb összeget állapított meg, így a traumatológiai ellátásában résztvevő orvosok és szakdolgozók a teljes díj 75 százalékát kapják meg, ami havonta 300-700 ezer forint közötti összeget jelent – olvasható a közleményben.    

Másokhoz képest kevesebb ügyeleti terheltségük volt

A kórház kimutatásai alapján az érintett traumatológusok ügyeleti leterheltsége a más osztályokon dolgozó orvoskollégákhoz képest alacsonyabb, a koronavírusos betegek ellátásában a felmondott szakorvosok nem vettek részt, vagyis a pandémia számukra nem okozott többletterhelést. Az elhalasztott műtéteik helyett az oltópontokon teljesítettek feladatot, külön juttatásért. Arra is kitér a kórház tájékoztatása, hogy az egészségügyi szolgálati jogviszony vállalásával 2021. március 1-jével jelentősen megemelkedtek az orvosi bérek. A felmondott traumatológus szakorvosok a megemelt béren túl a traumatológiai ellátásért járó fix díjban és az ügyeletek után járó díjban is részesültek, így

áprilisban a bérük 2-2,7 millió forint között alakult,

vagyis – a tavalyi évhez hasonlóan – kiemelkedő javadalmazásban részesültek más szakterületek orvosaihoz képest. A zalaegerszegi kórház közleménye azzal zárul: a további „bérzsarolásnak” az intézmény fenntarthatósága érdekében nem engednek. Az elkövetkező időszakban is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a betegeket a lehető legmagasabb szintű gyógyító ellátásban részesítsék, a traumatológia működésének folytonosságát pedig biztosítani fogják.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Varga György

Kapcsolódó cikkek

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
izemize
2021. június 24. 08:56
Menjenek is a francba, de majd megérdeklődjük kik voltak nehogy valamilyen magánpraxisban tömjük őket....
Selamat
2021. június 23. 12:48
Amennyiben nem itthon helyezkednek el valamelyik másik egészségügyi központban, hanem külföldre szegődnek, azonnal vissza kell perelni tőlük a tandíjukat. Aztan menjenek Isten hírével.
gyaloggos
2021. június 23. 12:05
EMLÉKEZTETEK a PDSZ mellett más szakszervezetekre is! NEMES már a DK jelöltje, de KORDÁS is letette a hűségesküt Gyurcsányné mellett, IMMÁRON NYILVÁNOSAN is!
Teringettét
2021. június 23. 11:43
Nem kell egyből ítélkezni felettük. Pénzbeni léptéktől függetlenül, ha a munkáltató (jelen esetben a kórház) sorozatosan nem tesz eleget az ígéretének, folyamatosan hazudik a munkavállalóinak, akkor onnan bizony azonnal el kell tolni a biciklit. Nem holnapután, nem jövő héten, hanem azonnal. Ezzel szerintem nagyjából mindenki egyet tud érteni, aki minimum egy napot tisztességgel ledolgozott életében. Szerk.: És persze az is lehet, hogy ez az egész nem igaz... :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik