Medve támadott meg egy turistacsoportot

2021. június 22. 11:31

A kirándulók letértek a kijelölt útvonalról, az állat pedig a területét védte.

2021. június 22. 11:31
null

Medve támadott meg egy turistacsoportot a szibériai Jergaki természetvédelmi parkban, egy 16 éves fiú életét vesztette – közölte kedden az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma. A 13 tagú csoport egy másik tagja megsebesült. Állapotával és kilétével kapcsolatban a tárca nem adott tájékoztatást. A gyilkos medvét a park munkatársai agyonlőtték. A Jergakiból utoljára öt éve jelentettek medvetámadást. 

Az ügyben a Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított. Feltételezések szerint a megtámadott csoport letért a túrázók számára kijelölt és kiépített útvonalról, a 3-4 éves hím pedig a területét vagy az élelmét védelmezve válhatott agresszívvé. A 342 ezer hektáros Jergaki Natúrpark a Krasznojarszki terület déli részén található. 

(MTI)

Borítókép: Pixabay

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. június 23. 07:37
Tragédia. Nem tudunk biztosat. Mindenesetre, ha van kijelölt útvonal, azon KELL maradni.
NorthernOutlaw
2021. június 22. 17:02
Ha letértek a kijelölt BIZTONSÁGOS útról az a medve területe így nem ő a hibás, hanem az ember. Minden élőlénynek helye van a Földön, nem minden az emberé!
enes
2021. június 22. 16:03
Úgy látszik, petárdával kell járni ilyen helyeken. Állítólag hat, nem ellenőriztem.
még fokozza
2021. június 22. 12:54
"letért a túrázók számára kijelölt és kiépített útvonalról" Persze, hogy medvéket zaklassanak. Ha a természetvédelmi területen megszegtek egy szabályt, megszegtek többet is. Ilyenek voltak, az életben is. A területét védő medve ennek véget vetett. És persze, minek mentek oda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik