Karácsony a veszélyhelyzetet kihasználva bólintott rá a használt frankfurti villamosokra

2021. június 22. 14:34
A BKV 35 darab 25-30 éves Siemens-Düwag R típusú villamos beszerzéséhez kért és kapott jóváhagyást Karácsony Gergelytől.

Karácsony Gergely főpolgármester a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve egy személyben fogadta el a javaslatot, így az első frankfurti villamos már idén megérkezhet, társai pedig a következő öt évben érkeznek meg. A villamosok váltják ki a Ganz ötven éves csuklós villamosait, amelyek jelenleg a 47-49-es vonalon közlekednek. 

A BKV-nak 7,7 milliárd forintért kínálta fel a Frankfurti Közlekedési Vállalat (VGF) a villamosokat, de a BKV az index értesülései szerint arra számít, hogy – tekintettel a két város 30 éves testvérvárosi viszonyára –  a németek hajlandók lesznek a 220 milliós darabár mérséklésére. 

Tarlós István idején is folyt villamosbeszerzés, a CAF-ügylet az elmúlt 35 év legnagyobb hazai villamosbeszerzése volt, melyet a BKK első vezetője, Vitézy Dávid írt alá. Első körben 47 szerelvényt hívtak le, amelyek ma az 1-es, a 3-as, valamint a budai fonódó vonalain járnak. A szerződést jelentős opcióval kötötték meg, így a fővárosnak és a BKK-nak további 77 villamos megrendelésére maradt lehetősége a 2014-es árakon. „Ilyen áron ma egyetlen új tenderen nem kapna ajánlatot a BKK” – mondta múlt héten Vitézy Dávid a Facebookon. Jelen állás szerint tehát 51 darab lehívása továbbra is várat magára.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

De, lehet. Csak akkor jön majd nácizás, meg a Zorbánelvette.
Hagyni kell őket szépen venni a szart drágán a szavazóiknak, csak mellette szépen végigplakátolni az "új" villamosok vonalát, hogy "ezt kaptátok ehelyett: (kor, ár, kapacitás, fotó)"

A rendkívüli jogrend nem a járvány elleni védekezésre szolgál? Vagy ezek oltó villamosok?

Cserében Karácsonyék telefestik a villamosokat haladár-buzulmár-migrált jelképekkel, Frankfurt tele van velük...

Nem kell mindennek a rossz oldalát szemlélni! Milyen nagyszerű üzleti
lehetőség van például ezeknek a villamosoknak a néhány év múlva
esedékes felújításában!

Na ugye!

Ezek alacsonypadlós un. frankfurtiak, nem az un. hannoveriek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés