Gondolatok Magyarország új pedofil-ellenes törvényéről

2021. június 21. 10:38

Orbán Tamás
Hungarian Conservative
A magyar kormány szerint a gyermekvédelem nem áll meg a szexuális ragadozók megakadályozásánál.

„Megértem az LMBT-aktivisták álláspontját is. Attól tartanak, hogy az LMBT-tartalmak megjelenítésének a korlátozása a tömegmédiában kártékony hatással lesz a társadalmi elfogadottságukra. Továbbá attól is tartanak, hogy a homoszexuális vagy transznemű gyermekek, akik nem kapnak az identitásukat illetően pozitív megerősítést az iskolában, esetleg negatívan fognak magukra tekinteni, vagy elnyomnák a szerintük valódi énjüket, hogyha arra szégyellnivalóként gondolnak. Véleményem szerint azonban jelen esetben nem erről van szó.

Kezdjük először is a médiában való szerepeltetéssel kapcsolatos érvvel. A törvény világosan kimondja, hogy az olyan reklámokra, filmekre és műsorokra vonatkozik, amelyek promótálják a nemváltást és a homoszexualitást, nem pedig mindenre, amiben szerepelnek meleg vagy biszexuális karakterek. És legyünk őszinték, a műsorok és filmek, amelyek a szexualitást és a szexuális együttlétet a történet fontos részeként kezelik, amúgy is a felnőtt közönségnek szólnak. Azok a műsorok, amelyeket kifejezetten gyermekeknek és tizenéveseknek készítenek, ritkán mutatnak be olyasmi dolgokat, amelyek ezen törvény hatálya alá esnének. Egy vagy két LMBT-karakter ugyanis nem tartozik ide, kivéve akkor, ha az egész műsor az ő szexualitásukról szól. Az igazat megvallva azt a kérdést is feltehetnénk, hogy miért is kéne bármilyen filmben, amit gyerekeknek csinálnak, szexualitásnak lennie, akár homó, akár heterónak? A gyerekek legyenek gyerekek, Isten szerelmére!

(…)

A szexuális felvilágosítás természetesen más ügy. Ezek az órák fontos részei a diákok tanrendjének, minthogy fontos dolog, hogy a tizenévesek tisztában legyenek a biztonságos szex és a születésszabályozás módszereivel. Senki sem tagadja ezt. De hogy a különféle szexualitásoknak és a nemváltás folyamatának ide kell-e tartoznia, az más kérdés. A homoszexuálisok vagy nemi identitászavarban szenvedők elleni diszkrimináció sosincs rendben, de törölni a felvilágosító órák tanrendjéből a szexualitással és genderrel kapcsolatos kérdéseket egyáltalán nem diszkriminatív, minthogy így nem promotáljuk a cisz és heteró irányultságot sem. Az iskoláknak semmilyen szexuális irányultságot nem szabadna reklámoznia, aminek megvannak a maga súlyos okai.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés