Több a nők elleni erőszak ott, ahol a gender az úr

2021. június 20. 8:04

Pribék László
Vasarnap.hu
Ha az ember letér az isteni útról, védtelenné és kiszolgáltatottá válik.

„– És akkor el is érkezünk az örök vitatémához, és az egyik legnehezebb kérdéshez: a lombikhoz. Fogadják el a házaspárok, hogy nem adhatnak életet, vagy próbáljanak meg élni azokkal a lehetőséggel, amit az orvostudomány ma képes adni?

– Az emberek hozhatnak az életükben olyan döntéseket, ami az isteni tervvel szembe megy, de a döntés következménye már nem szabadon választható. A fogamzásgátló tablettákról például azt nem mondják el a nőknek, hogy tönkreteszi a méhnyálkahártyát – és ezzel számos nőt terméketlenné tesznek. Vagyis hiába hagyja abba, már nem jut hozzá természetes úton a gyermekhez, és jön a mesterséges megtermékenyítés. Ugyanez a helyzet a közösségi dimenziókkal. A közösségi létet minden diktatúra tönkretette: a nácik, a kommunisták és a liberálisok is. És az embert függővé teszik a különböző fogyasztási termékektől. Régen az emberek közösségekben nőttek fel, közösen szórakoztak, és vágytak arra, hogy továbbvigyék a közösséget, jöjjenek létre házasságok, szülessenek gyermekek. Még a szegény családok is több gyermeket vállaltak.

Sajnos ma sokan azt gondolják, hogy az erkölcsi rendet lehet szituációhoz kötni, vagyis az egyik szituációban érvényesek a szabályok, a másikban nem. A Jóisten nem így képzelte el az erkölcsi rendet. A professzorom mindig azt mondta: az erkölcs urnáinál nincs tartózkodó szavazat, mert vagy jót teszek vagy rosszat. Tíz megtermékenyített sejtből egyet ültetnek be sikerrel, a többi beültetését elhalasztják, kísérleti alannyá degradálják vagy elpusztítják. Nagyon sok más természetes eszköz van még, ami segíti a megtermékenyülést. Ezeket kellene megismertetni, elsősorban a nőkkel, de a férfiakkal is!

Hogy valaki miért nem kap gyermeket vagy miért nem akkor, amikor szeretne, olyan titokzatos dolog, amit az Istennel való kapcsolat nélkül nagyon nehéz megérteni és elfogadni. A kutatók is igazolják: kimutatható az ember személyiségében, hogy milyen körülmények között fogant. Megfigyelték, hogy a mesterséges megtermékenyülés során fogant gyermekek jelentős része például figyelemzavaros lesz.

– Miért van ilyen sok szingli?

– A szingliség a mai formájában az egyik következménye annak az útnak, amiről az ember azt gondolta, hogy jó lesz, mert nem látta a következményeket. Mindhárom kérdésére elmondható, hogy ha az isteni tervet valaki felrúgja, akkor ott a következmény már az isteni rend alatti lesz. Ezt persze már senki nem szeretné.

– Mint házasság- és családteológus miben látja a válások számának drasztikus növekedését?

– Ha az ember letér az isteni útról, védtelenné és kiszolgáltatottá válik. Lehet életcél a sok pénz, a jó beosztás, a könnyed élet, de ezen célok követése figyelmen kívül hagyja az ember szellemi-lelki igényeit, a szeretet iránti legmélyebb vágyát. Ha ténylegesen odaajándékozzuk magunkat a másik embernek, és elindul a szeretetáramlás közöttünk, az hatalmas energiabomba. De a szeretetért dolgozni kell! Egyénileg és közösen is, sőt közösségben is!

A romantikát mindenki szereti, de gyorsan jön a kiábrándulás a hétköznapokban, amelyet követ a szenvedés. Ahhoz, hogy egy párkapcsolat sikeresen működjön, el kell hinni, hogy azt is isteni ajándékként kaptuk meg, és az ajándékért van felelősségem. Azért minden nap, folyamatosan és sokat kell dolgoznom.

– Mire lenne szükség a változáshoz?

– Az Alaptörvényünk és a mai jogszabályok védik az embert, a férfit, a nőt, a gyermeket, az ember test-lélek összetettségét, anyagilag támogatja a gyermekvállalást, azonban nagyon kevés forrás jut arra, hogy lelki úton is segítsük az embereket. Sokat kell foglalkozni a házaspárokkal, családokkal, támogatni őket, nem csupán anyagi szinten.

A Megerősítés Háza komplex házasság- és családmegerősítő és gyógyító programot ezért fejlesztettem ki 25 év alatt. Jó lenne minél több helyen, mielőbb megvalósítani. Emellett a családpasztoráció megújulásáért elindítottam egy imaszolgálatot. Ebben havi 34 szentmisét ajánlanak fel püspökök és papok. Több száz ember imádkozik csendben a háttérben, hogy a frontvonalon lévőknek legyen ereje küzdeni. Ma lelki-szellemi harc folyik a világban, amit lelki és szellemi segítség nélkül nem lehet megnyerni!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés