Teherautóval hajtottak a Pride-felvonulásba Floridában

2021. június 20. 6:59
A meleg méltóság felvonulás nézői közé hajtott szombat este egy autós Floridában, egy ember meghalt, egy másik pedig megsérült - közölték a helyi hatóságok.

A kisteherautó sofőrje úgy tett, mint ha ő is fel akarna vonulni, de amikor közölték vele, hogy ő következik, gázt adott, és az emberek közé hajtott – mondta a Wilton Manorstól délre fekvő Fort Lauderdale polgármestere, Dean Trantalis. Az autó vezetőjét őrizetbe vették. A rendőrség egyelőre nem közölt részleteket, és arról sem nyilatkozott, hogy szándékos tettről van-e szó.    

Ez terrortámadás volt az LMBT-közösség ellen” – jelentette ki Trantalis.    

„Csak erről lehet szó, ez aligha volt baleset” – tette hozzá a polgármester. „Két embert, akik az elfogadás és az egyenlőség mellett álltak ki, eltalált egy autó. A tragédia tőlem és az embereimtől néhány méterre történt. Letaglóz, hogy ilyennek kellett tanúi legyünk” – hangoztatta Gregory Tony megyei seriff.

Június a nyugati világban a pride, a meleg méltóság hónapja, amikor arra emlékeznek, hogy 1969-ben ebben a hónapban ütött rajta a rendőrség New Yorkban a meleg közösség körében népszerű Stonewall Inn szórakozóhelyen, ami országszerte arra sarkallta az LMBT-közösség tagjait, hogy kiálljanak jogaikért, és ezzel mérföldkővé vált a melegek jogaiért folytatott küzdelemben.

(MTI)

Fotó: NBC, Miami,YouTube 

Összesen 156 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ott se mindenki orul az allami propaganda szintjere emelt buzerancianak.
ez se abba pusztult el hogy buzi, hanem abba hogy kiment razni a segget es provokalni a normalisokat

Fellazulnak a normák. Igazság nemigen van, a békesség lenne leginkább elérhető cél. Ehhez az lmbtq közösségnek kéne hátrább lépni. Bele kell nyugodni, h. aki más, az más és a többség sohasem fogja elfogadni átlagosnak, mert szerencsére NEM is az. A szexualitás megélése magánügy, négy fal közé való, senkire sem tartozik. Így, persze, h. tilos a propaganda, kisebb a választék.

A floridai teherautós azt is meg fogja bánni, h. megszületett.

volt az a cigany akit szamurajkarddal lecsapott a fajtarsa.
ott is ment egybol a sivalkodas mig ki nem derult hogy mocskos cigo volt a tettes is

szoval varjatok par napot mi is tortent valojaban mert meg ratok eghet ez is

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés