NeoKohn: Hogyan marad Naftali Bennett kipája a kopasz fején, és miért fontos ez?

2021. június 18. 15:46
Naftali Bennett hipoallergén, kétoldalú orvosi ragasztószalagból készült terméket használ.

Naftali Bennett Izrael első olyan miniszterelnöke, aki rendszeresen visel kipát, hiszen világi elődeivel ellentétben ő vallásos cionistának vallja magát, ami megköveteli a férfiaktól a fejfedést – írja a Jewish Telegraphic Agencyre hivatkozva a Neokohn. Ám kopasz is, ezért nem egyszerű, hogy a kis horgolt korongot a fejtetőn tartsa, hajcsatokat ugyanis nem használhat. Mégis mindig rajta van, akár a parlamentben, kampánykörúton vagy a tévében tartózkodik, a kipa a helyén van a fejbőrére erősítve vagy néha a kopasz foltját körülvevő vékony, rövidre nyírt hajszálon.

Bennett 2013-ban, amikor elsőéves törvényhozó volt, egy vígjátéki talkshow-ban elmondta, hogy a ragasztószalag és a gravitáció keverékét használja, hogy a fején tartsa a kipát. Az általa választott ragasztó egy olyan termék, amelyet Haim Levin, egy 65 éves buszsofőr talált fel és árult 2013-tól kezdődően Tel Aviv egy nagyrészt modern ortodox külvárosában.

A Kipa Keeper nevű termék újrafelhasználható, hipoallergén, kétoldalú orvosi ragasztószalagból készül, amely lehetővé teszi, hogy a kipa a szőrszálakat alig tartalmazó fejeken is megtapadjon. A terméket 40 darabos kiszerelésben árulják, és 40 sékelbe, azaz körülbelül 12,50 dollárba kerül.

 

Fotó: Naftali Bennet, a jobboldali Jobbra (Jamina) párt vezetője (j) és Jáir Lapid, a Jes Atíd (Van Jövő) párt elnöke az új kormánykoalícióról tartott bizalmi szavazás után a jeruzsálemi parlamentben 2021. június 13-án. A szavazáson megszerezte a szükséges többséget az izraeli parlamentben a jobboldali Naftali Bennett vezette új koalíciós egységkormány, véget vetve Benjámin Netanjahu konzervatív miniszterelnök 12 éves kormányzásának.MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy, ahogy a zsidó nők kopasz fején a műhaj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés