Autóklub: A főváros enyhítse, ne súlyosbítsa a közlekedési válságot!

2021. június 17. 13:41
Az érdekképviseleti szervezet azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol, például a lezárások idejére adják vissza a kísérleti kerékpársávokat az autósoknak.

A Magyar Autóklub a korábbi, szerintük hatástalannak bizonyult kezdeményezései miatt nyílt levélben fordult Karácsony Gergelyhez. Azt írják, „a kialakult közlekedési káosz egyértelműen a szakmailag elhibázott forgalomszervezési döntések következménye. Egy közlekedési agóniában szenvedő város élhetetlen és nem szolgálja az idegenforgalom és a turizmus fejlődését.”

Az autós társadalom érdekképviseleti szervezete azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol, miszerint a „lezárásokat és forgalomkorlátozásokat szervezetten és tervezetten bonyolítsák le, a lezárások idejére adják vissza az ún. kísérleti kerékpársávokat az autósoknak, jelöljenek ki ideiglenes P+R parkolókat a közösségi közlekedés »végpontjaihoz« igazítva.”

A Magyar Autóklub stratégiai javaslatokat is tesz az újabb közlekedési válságok megelőzése érdekében. Így szorgalmazza az M0 nyugati szektorának a megépítését, a kulcsfontosságú csomópontok korszerűsítését, a megfelelő gyalogos, kerékpáros és autós infrastruktúra tervezett kiépítését, a Duna fokozott kihasználását.

Ismételten felkérik a főváros vezetését, hogy „vizsgálja felül a fővárosi közúthálózat forgalmának állapotát és szüntesse meg az indokolatlan forgalomkorlátozásokat” – zárul a Magyar Autóklub közleménye.

(MTI-OS)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés