Momentumos politikus a Jobbiknak: Jöttök egy bocsánatkéréssel!

2021. június 16. 19:32
Tompos Márton szerint a párt a pedofiltörvény megszavázásával megsértette a közös programot.

„Kedves Jobbikos szövetségeseink! Jöttök a teljes ellenzéknek és az LMBTQ+ közösségnek egy komoly bocsánatkéréssel!”írja a közösségi oldalán Tompos Márton, a Momentum Mozgalom jelöltje Teréz- és Erzsébetvárosban.

A politikus amiatt szólította fel a Jobbikot a bocsánatkérésre, amiért a párt igennel szavazott kedden a homoszexualitásra vonatkozó módosításokkal kiegészített pedofilellenes törvényre, holott a többi ellenzéki összefogásban résztvevő párt távol maradt a szavazástól.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Fidesz törvényjavaslatot nyújtott be, amely szigorúbban büntetné a pedofil bűncselekményeket elkövető bűnözőket. A javaslatot később kiegészítették olyan módosításokkal, amely többek között megtiltaná, hogy az iskolákban a szexuális felvilágosítás a homoszexualitás népszerűsítésére irányuljon. A törvényjavaslatot a parlament június 15-én elfogadta.

Tompos szerint a Jobbik ezzel nemcsak, hogy egy olyan törvényhez adta a voksát, ami „még kilátástalanabbá teszi az LMBTQ+ fiatalok helyzetét”, hanem az ellenzék közös programjával is ellentétbe került. „Benne van a közös programunkban, hogy senkit nem diszkriminálunk, mégis megszavaztátok” – hívja fel a figyelmet a momentumos képviselőjelölt.

 

Kép forrása: Jakab Péter Facebook oldala

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyit a közös programról, polgártársak.

És még mindig van 10 hónap a VÁLASZTÁSIG.
Nem kormányzásról beszélünk, hanem hogy hogyan vergődnek el a választásig.

Ez a szembenállás is igazolja, hogy kormányképtelenek.

Ha egyszer nyernek, a Jakab azt mondja majd, ok maskepp latjak ugyan, de nem tudjak meggyozni a szovetsegeseiket es punkt.
Nincs itt semmi gond, csak hatalomra acsingozas van. Mindenaron, barmiaron.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés