Pedofilellenes törvény: megtilthatják, hogy 18 éven aluliak szexuális internetes tartalmakhoz jussanak

2021. június 09. 15:29

Az Origo információi szerint egy módosítójavaslattal bővül a törvénytervezet.

2021. június 09. 15:29
null

Amint arról korábban írtunk, drákói szigorral lépne fel a Fidesz a pedofilokkal szemben. Most minden korábbinál szigorúbb fellépés következik az elkövetőkkel szemben. 

Az Origo információi szerint a pedofilellenes törvényjavaslat egy, a gyermekek védelmét erősítő módosítással bővül.

Szakemberek szerint ugyanis napjaink úgynevezett digitális világában a gyerekek egészséges lelki fejlődését a könnyen elérhető szexuális tartalmak veszélyeztetik leginkább. A portál értesülései szerint a javaslat célja, hogy megtiltsa az ilyen tartalmak 18 év alattiakhoz való eljutását, ami elsősorban az internetre vonatkozik.

 A pedofilellenes törvénycsomag részleteiről itt olvashat.

Kép forrása: MTI / Bruzák Noémi

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsaturnuzs
2021. június 13. 01:07
A törvényhozók nem ismerik a fájlmásolást és a pendrive-okat? Harminc évvel ezelőtt szexmagazinokat cserélgettek a gyerekek, ma filléres adattárolókon bármit, ami érdekli őket. Normális (lelkileg egészséges) családban nem gond a pornó, sem az alkohol vagy a drog. Abnormális családban mindenből gondot csinálnak. És a gyerekek bármilyen tilalmat, korlátot megkerülnek, ha valami igazán érdekli őket. Az egészséges gyereket pedig a szex nagyon is érdekli.
ppix
2021. június 10. 09:46
Csak a nagyonidióták hiszik el hogy a problémák megoldásához elég valami törvényt fabrikálni. Nembaj, előre a lenini elhülyülés útján, minél több szavazót síkerül a nagyívű TERVEK és TÖRVÉNYEK kábulatába hülyíteni, annál jobb.
Rigor243
2021. június 09. 23:00
Tiszta amerika   Amúgy 14 éves fiú már 50 éves fickóval szexelhet is, 16 éves lány szülői engedéllyel házasodhat is felnőttel - de pornót azt ne nézzen nehogy sérüljön a kis lelke! https://hu.wikipedia.org/wiki/Beleegyez%C3%A9si_korhat%C3%A1r
NorthernOutlaw
2021. június 09. 21:35
Az ötlet nem lenne rossz, na de a 18 éves kor?? Nooormális? Egy mai 16-17 évesnek nem lehet megtiltani azt, hogy szexuális tartalmat nézzen. Egy mai 17 éves már túl van több szexuális kapcsolaton. Nekem 17 éves a fiam és jót röhögött ezen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!