A Fidesz nyerne egy most vasárnapi választáson

2021. június 15. 18:00
A szavazatok abszolút többségét szereznék meg a kormánypártok (52 százalék), a baloldal jelentős lemaradással lenne második (43 százalék) – állítja a Nézőpont Intézet.

Nem tudta szorosabbá tenni a választási versenyt  a baloldal a Fidesszel – állítja a Nézőpont Intézet legújabb kutatása. A teljes népességen belül és a biztos szavazó pártválasztók bázisán is hibahatáron belüli elmozdulások voltak csupán április óta, de a kormánypárti előny változatlan. A teljes népességen belül 40-36-ra, a választási eredményhez közelebb eső, biztos szavazó pártválasztók bázisán pedig 52-43-ra vezet a Fidesz-KDNP a baloldal közös listája előtt. A Mi Hazánk Mozgalom (3 százalék) és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt ugyan reménykedhet, de egyelőre nem érik el a parlamentbe jutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt – áll a kutatásban.

A kormánypártok stabil vezető pozíciójá a járványkezeléssel való, a kormánypárti táboron túlmutató elégedettség, a Fidesz egysége és kormányképessége is okozhatja a Nézőpont elemzői szerint, amellyel szemben úgyí vélik, hogy az „ellenzéki pártok ideológiai megosztottsága, a belső konfliktusokat felszínre hozó előválasztása és kormányképes vezetőjének hiánya áll.” 

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez 2/3 lenne. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Válaszok:
Gombóc XVI. Artúr | 2021. június 15. 21:40

Almát az almával, körtét a körtével.
2018-ban is igen pontos volt a Nézőpont.

52%-al kétharmad. Nagyon érdekes az a fideszes számtan...

Te tényleg nem érted amit írok?? Merthogy a kormányzó képességhez nem szükséges a kétharmad.
Ahhoz elég az "egyszerű" többség is, igaz akkor szóba kell állni az ellenzékkel is, ami per pillanat nem igazán jön össze a Vezérnek, pedig azt mondta, hogy ő az összes magyar miniszterelnöke akar lenni.
Ehhez képes fekáliát helyez az ellenzékre és a rájuk szavazó több millió választópolgárra.
Vagyis az hazugság, hogy ő az összes magyar miniszterelnöke.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés