A Jobbik esete a végső arcvesztéssel

2021. június 11. 10:14

Rajcsányi Gellért
Mandiner
Minden nemzet olyan előválasztást kap, amilyet megérdemel. Nálunk tehát magyaros lett: előre megoldják okosba'.

Hétről hétre gyakran sétálok el az újbudai Villányi úton a Jobbik irodahelyisége előtt. Az egykor a párt egyik központjának számító, ma is működő irodájuk ajtaján kissé sárgulva, de még most is kint van a Jobbik alapító nyilatkozata.

Benne a mondat: „A Jobbik Magyarországért Mozgalom előtt álló elsődleges feladat a kommunista utódpárt és a vele összeforrt szélsőséges liberálisok eltávolítása a politikai hatalomból”.

Kell még valamit mondanunk, Péter? Ja, a Tóth Csabát.

Ilyen szintű látványos szellemi, identitásbeli és reálpolitikai harakirit, amit a Jobbik most elkövet, még nem láttam a magyar közéletben. És nem csak egy gyors és fájdalmas mozdulatról van szó: napról napra adagolják az egyre vállalhatatlanabb előválasztási mutyikat saját, még kitartó követőiknek. Kálmán Olga. Hiller István. Most meg a Tóth Csaba. Perverz egy gyakorlatsor, na.

Látványosan árulkodó jel, hogy míg Jakab Péter az összes többi dékás különalku jelöltet saját arcával támogat a saját Facebook-oldalán, Tóth Csabát nem vállalta be, eltűnt az arca a szokásos plakátról.

Egy előválasztás ideális esetben – itthon, külföldön, baloldalon, jobboldalon – tényleg a demokrácia ünnepe lehetne, ahol egy adott politikai család támogatói kiválaszthatják, kiket küldenek a végső csatába. Van, ahol ennek létezik hagyománya; és van, ahol ilyen nincs. 

Magyarországon nincs hagyománya. Magyarországon most megpróbálkoztak vele. És Magyarországon az lett az eredménye – még mielőtt egyáltalán megtörtént volna az előválasztás –, hogy

megoldják okosba'.

Végül is, ez is a magyar nemzetkarakter része, tényleg. Minden nemzet olyan előválasztást kap, amilyet megérdemel.

Aki arról elmélkedik, hogy itt bizony egy a többi ellenzéki „bajtársat” megkerülő Jobbik-DK paktum lassan adagolt megvalósítása zajlik, nem hiszem, hogy tévedne.

Aki azt mondta volna nekem 2006 forró őszén, hogy eljő majd az idő, amikor a Jobbik Gyurcsányékkal paktál le, hogy a posztkommunista utódpárt embereit és a velük szövetségben lévő poszteszdéeszes árvákat segítsék a következő választáson hatalomba, nem hiszem, hogy hittem volna neki.

Tizenöt sűrű év telt el – és itt tartunk.

Mindezekkel Gyurcsányék hálózata – miután az MSZP mostanra már önmaga árnyékának árnyéka, a rajta csüngő Párbeszéd párt nevetségesen mérhetetlen, az LMP meg kiüresedett váz – még a választási kampány előtt bekeríti és elfojtja a korábban lendülettel induló Momentumot és annak vezetőjét is, akinek csekély politikai tehetségét talán saját választói és párttársai is észrevették már.

Az előválasztás így egy már esemény előtt meghekkelt, politikai háttéralkukkal felismerhetetlenné torzított,

valójában már megtartásra sem érdemes pótcselekvés lesz.

Ezt követően, akár összejön egy választási győzelem az ellenzéki koalíciónak, akár nem, a DK és a Jobbik megerősödött kettőse fogja uralni a Fidesszel szemben álló oldalt, és ebben a leosztásban minden többi pártra a maroknyi segédcsapat szerepe juthat majd.

Azt pedig a Jobbik maradék identitását és saját rettenthetetlen, ludas matyis imázsát sutba dobó Jakab Péternek lehet üzenni, hogy ha már csak ő és pártja marad Gyurcsányékkal szemben mérhető erőként: watch your back!

Addig is áshat tovább a győzelemért, a kiváló szakember Tóth Csabával az oldalán.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vitatkoznek Gellerttel.
Azok, akik 2006-ban akkoran szajaltak, akiknek tellett latvanyos garda-egyenruhara, akik akkora felhajtast csinalhattak a varosban, nos, azok a hatalom erdekeit szolgaltak. Az akkori hatalomet, termeszetesen.
Gyurcsany sirhatott funek-fanak, micsoda szelsojobboldali elemekkel kell neki megkuzdenie, akik raadasul meg a Fidesszel is osszekacsintanak. A kurucinfo is haboritatlanul uzemelt, kellett a balhe, na.
Ma mar Jobbiknak, Gyurcsanynak egy a hangja, szint kellett vallaniuk. Es ez igy van jol. Ami osszetartozik, az legyen lathato is. A szinvonal ugyanaz, az izles...telenseg ugyanaz, a nagyotmondas ugyanaz, a hazugsag ugyanaz, ideje volt irszag-vilag elott frigyre lepni mar!
Hatha ok is lennenek inkabb írek! De Irorszagban, nem itt.

Jobb Magyarország NEM attól lesz, h. a szakképzetlenek garantáltan több fizetést fognak kapni.

Jobb Magyarország attól lesz, ha több embernek lesz szakmája, mert általános a magasabb keresetre törekvés.

Az ellenoldalon NINCS hely két nagyon hasonló globalista, Egybesült Európát álmodó pártnak.

A prominenseket a DK átveszi -valamiből csak élni kell a Berg-Cseh-Donát triónak- a Sopronihoz hasonlókat is hasznosítják majd, de maga a Momentum a levesbe megy, szerintem. 19-ben ez még nem így nézett ki, a hatalmas ambíciókkal, de szerény képességekkel, előnytelen megjelenéssel, a nolimpiával rövid távon sikeresen, de hosszún rosszul debütált Fegyőrrel együtt.

Sic transit gloria mundi. Csak az a baj, h. a Ripacs-Populisszima házaspár tarolni bír. Mindegy, az idő NEM nekik dolgozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés