Karácsonynak oktatnia és publikálnia is kellett volna angolul

2021. június 10. 13:17
A tanársegédi munkakör betöltéséhez államilag elismert nyelvvizsga kellett volna a főpolgármesternek.

Továbbra sem csitul Karácsony Gergely nyelvvizsga-botránya. Ismeretes, a főpolgármester nem rendelkezik nyelvvizsgával, mindössze egy igazolást kapott az angoltudásáról a Corvinus Egyetem nyelvi lektorátusától. Ennek értelmében nem lehetett volna tanársegéd az egyetemen 2004 és 2008 között, ez az igazolás ugyanis nem jogosította fel őt a pozíció betöltésére. Noha Karácsony maga is azzal próbált meg hárítani, hogy az egyetem nyelvi lektorátusánál tett vizsgát, de egy ilyen vizsga nehézségi fokát tekintve szakértő szerint semmiképpen sem ér fel a középfokú, „C” típusú állami nyelvvizsga szintjével.

A fentiek miatt az Oktatási Hivatal közölte: a nemzeti felsőoktatási törvény szabályai alapján a hivatal hatósági ellenőrzést indított a felsőoktatási intézmény működése jogszerűségének a vizsgálatára. 

A Magyar Nemzet ezzel kapcsolatosan arról ír: a Budapesti Corvinus Egyetem szabályzata szerint a tanársegédi munkakör betöltéséhez államilag elismert nyelvvizsga kellett volna, adjunktusként pedig az akkori szabályok szerint még oktatnia és publikálnia is kellett volna idegen nyelven a főpolgármesternek. Márpedig egy nemrég nyilvánosságra hozott videófelvétel tanulsága szerint Karácsony ezt a szintet nem éri el: egy török televíziónak adott interjúban kizárólag magyarul beszél, a riporterrel tolmács segítségével tud csak kommunikálni.

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 53 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schmitt Pál doktori disszertációjánál belekötöttek, hogy nem nevezte meg a felhasznált anyagok forrását. Schmitt Pál lemondott.

Gyurcsány Ferenc esetében egyelőre kérdéses, hogy ő, mint kiemelt vizsgázó, akinek a vizsgáztatóját előre figyelmeztették, készített-e egyáltalán szakdolgozatot. Gyurcsány ezzel együtt az ellenzék vezetője.

Karácsony Gergelynél felmerült, hogy valótlan címet - PhD - valótlan nyelvvizsgát tüntetett fel életrajzában, jogosulatlanul töltött be egyetemi állást. Ezzel együtt az ellenzék egyik miniszterelnök jelöltje.

Úgy tűnik, az ellenzéknél bármit lehet hazudni.

Az ellenzék meg azt kutatja, miért rossz az oktatás színvonala Magyarországon.
Amikor a válasz a soraikban búvik.

K.G. számára oktatás helyett a politika felfelé bukás?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés