Az Oktatási Hivatal is vizsgálódik Karácsony nyelvvizsgája ügyében

2021. június 07. 12:29

A hivatal még hétfőn felveszi a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel és felkéri az ügy kivizsgálására.

2021. június 07. 12:29
null

Mint arról korábban beszámoltunk, Karácsony Gergely nem rendelkezik nyelvvizsgával, mindössze egy igazolást kapott az angoltudásáról a Corvinus Egyetem nyelvi lektorátusától. Ennek értelmében nem lehetett volna tanársegéd az egyetemen 2004 és 2008 között, ez az igazolás ugyanis nem jogosította fel őt a pozíció betöltésére.

Az egyetem doktori szabályzata abban az időben, amikor Karácsony náluk dolgozott, nyelvvizsga kötelezettséget írt elő a tanársegédi pozíció betöltéséhez, az adjunktusi feladatok ellátásához pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna. A Magyar Nemzet megkeresésére ezért az Oktatási Hivatal közölte: a nemzeti felsőoktatási törvény szabályai alapján az Oktatási Hivatal hatósági ellenőrzést indíthat a felsőoktatási intézmény működése jogszerűségének a vizsgálatára.

Ezzel a jogával pedig él is a hivatal, mint közölte, hétfőn,

felveszi a kapcsolatot a Budapesti Corvinus Egyetemmel és felkéri az ügy kivizsgálására.

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2021. június 07. 18:31
Magyarországnak égető szüksége van egy diszlexiás, idegen nyelven megnyikkanni sem tudó, anyanyelvén hebegő-habogó, össze-vissza hazudozó, mithomániás, gyenge akaratú, a Gyurcsotány-féle politikai bűnszervezetnek kiszolgáltatott, kézivezérelt, szószegő, Júdás-természetű, bárgyú vigyorú miniszterelnökre! A siker garantált lenne! A csőd és a káosz sikere!
Senki Alfonz
2021. június 07. 17:18
Rajtunk egyszerű tisztességes embereken kívül senki mások, például a nagyok (politikusok, felsővezetők, funkcionáriusok, stb.) között nincsenek erkölcsös, nem hazug, nem csaló, nem tolvaj, nem korrupt emberek? Emlékezzünk a belügy és a honvédelem sok tisztjének hamis nyelvvizsgájára!! Vagy rektorok, professzorok álnyelvtudására, gyenge nyelvvizsgáira, utólag jóváírt érdemeire!!! Itt kezdődik az ország romlása, rothadása az erkölcs eltűnésével.
zakar zoltán béla
2021. június 07. 16:32
muczyka
Burmin
2021. június 07. 16:12
Bohár Dani kérdezd meg a DW-léstől megírja e a cikket, hogy a főpolgi nem beszél semmilyen idegen nyelvet !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!