Megjelentek a Google térképén a Karácsonyék által átkeresztelt utcanevek

2021. június 10. 13:26
A Fudan Egyetemnek üzenő új utcanevek már a Google Térképben is frissültek.

Ismeretes, Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely a leendő Fudan Egyetemet környező utakat átnevezte, így Hídépítő utcából Dalai Láma utca, a Helyi Kikötő útból pedig Ujgur Mártírok útja lett. Az új nevek már a Google térképére is felkerültek (ld. nyitóképünk), s bár Kína többször is bírálta a kezdeményezést, Orbán Viktor csütörtöki kormányinfóján kiemelte: mindenki egyetért abban, hogy a következő évtized a keleti gazdaságok felemelkedésének éve lesz, ebben a gazdasági lehetőségben mindenki részt akar venni, a németek futnak például az uniós országok közül az első helyen.

Nyitókép: Google

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nyugati érdekek kiszolgálása. Nekik tökéletesen megfelel, hogy ők mindenkivel kereskednek, akitől hasznot remélnek, a félperiféria meg csak velük kereskedjen, hogy nekik még nagyobb legyen a hasznuk.
Az USA megparancsolja az EU-nak, hogy bojkottálja az oroszokat, majd vígan kiszolgálja a megnövekedett orosz igényt, a brüsszeli vízfej (azaz valójában a németek + franciák) mindent eladnak, amit tudnak a kínaiaknak, viszont az ex-szocialista tagállamoktól elvárják, hogy álljanak ki az ujgurok, tibetiek, Tajvan mellett (ami nagyjából a tárgyalások végét jelenti)
A nyugati érdekek helyi kiszolgálói ezt úgy adják elő a szavazóknak, hogy ez tulajdonképpen milyen bátor lépés, merész kiállás a demokratikus értékek mellett, a baloldali szimpatizánsok pedig gondolkodás nélkül benyelik, mint kacsa a nokedlit...

Őket ez nem érdekli. Ők a gazdinak tartoznak hűséggel, nekik csak annyi a dolguk, hogy a gazdi érdekét saját véleményként adják el a szavazóknak. A gazdinak meg nem hiányzik, hogy a periféria velük konkuráljon, az arra való, hogy olcsó munkaerőforrás és a saját termékeik piaca legyen.
Tehát nem, egyáltalán nem zavarja őket, hogy kivel vesznek össze, sőt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés