DK: Orbánék hazudtak a Fudan Egyetemmel kapcsolatban

2021. június 10. 12:21
Gyurcsány Ferenc pártja szerint már most átjátsszák az érintett ingatlanokat egy fideszes alapítványnak.

A DK által kiadott közlemény szerint a Fudan-törvény – amelyről jövő héten szavaz a parlament – már most létrehozna egy fideszes alapítványt, „aminek visszavonhatatlanul odaadják a Nagyvásártelepen, a tervezett Diákváros helyén lévő érintett ingatlanokat”. A párt azt állítja, „teljesen egyértelmű, hogy Orbánék már megint a magyarok arcába hazudtak, mikor korábban azt mondták, hogy majd csak 2022 után dől el az egyetem sorsa”.

A dokumentum úgy fogalmaz, a Nagyvásártelepen lévő ingatlanokra már most ráteszik a kezüket a megfelelő strómanok, „a többi pedig nem számít a Fidesz notórius hazudozóinak”.

Mi, európai magyarok nem fogjuk hagyni, hogy továbbra is becsapják az embereket, a 2022-es kormányváltás után garantáljuk, hogy nem lesz Budapesten Fudan Egyetem, és a fideszes tolvajok sem sokáig fogják megtartani a lopott ingatlanokat – zárul a DK közleménye.

(MTI-OS)

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Propaganda szöveg: a nép etetésére: a "DK" által félreértelmezett, félremagyarázott Fudan koncepciót úgy állítja be, mintha az nem lenne a kampányszövegelésük része, hanem elfogulatlan lenne.

Karácsonynak oktatnia és publikálnia is kellett volna angolul

1:169. § [Az alapítvány fogalma]

Az alapítvány az alapító által az alapító okiratban meghatározott tartós cél folyamatos megvalósítására létrehozott jogi személy. Az alapító az alapító okiratban meghatározza az alapítványnak juttatott vagyont és az alapítvány szervezetét.
1:170. § [Az alapítvány tevékenységének korlátai]

(1) Alapítvány nem alapítható gazdasági tevékenység folytatására.

(2) Az alapítvány csak az alapítványi cél megvalósítását közvetlenül szolgáló gazdasági tevékenység végzésére jogosult.

(3) Alapítvány nem lehet korlátlan felelősségű tagja más jogalanynak, nem létesíthet alapítványt, nem csatlakozhat alapítványhoz és nem juttathat vagyont más alapítvány részére.

(4) Alapítvány – ha törvény eltérően nem rendelkezik -nem hozható létre az alapító, a csatlakozó, az alapítványi tisztségviselő, az alapítványi szervek tagja, valamint ezek hozzátartozói érdekében.
3. Az alapítványi vagyon megóvását szolgálja, hogy az alapítvány korlátlan felelősségvállalással más jogalany tagja nem lehet, hiszen ezzel kockára tenné az egész alapítványi vagyont, s ezen keresztül az alapítványi cél megvalósítását is. Az alapítvány más jogalanyban tagként való részvétele a korlátlan felelősségű tagságon kívül azonban önmagában nem jelent veszélyt az alapítványi célra és vagyonra, így e lehetőség kizárása nem indokolt.

A Javaslat tiltja, hogy alapítvány más alapítvány részére – alapítással, csatlakozással vagy más vagyonjuttatással – vagyont adjon át.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés