Karácsony: Nemzetközi porondon elég jól megállom a helyem

2021. június 9. 19:59
Több európai miniszterelnökkel is találkozik majd, a kínai kormánynak küldendő levelet pedig már fordítják – nyilatkozta a főpolgármester az Indexnek adott interjújában.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerdán az Indexnek adott interjút, amelyben szó esett az angol nyelvtudásáról, a Fudan Egyetem ügyéről, valamint arról is, hogy miért indult el miniszterelnök-jelöltként. 

„Hiperpasszív” nyelvtudás – nemzetközi porond

„Amikor Angela Merkel német kancellár lett, akkor tanult meg angolul, én ezt a példát szeretném követni” – kezdte Karácsony a beszélgetést reagálva a nyelvtudását ért kritikákra. Hozzátette: „Nyilván ez a haza egyik legfontosabb ügye, hogy nekem milyen típusú nyelvvizsgám van, és az mikortól datálódik.”

Budapest főpolgármestere egyébként úgy véli, hogy a nemzetközi porondon elég jól megállja a helyét.

Mint fogalmazott: „Olyan nemzetközi kapcsolatrendszere ellenzéki politikusnak, mint nekem, nem nagyon van másnak. Az a helyzet, hogy néhány napon belül több európai miniszterelnökkel fogok találkozni.” 

A Fudan-ügyről és a kormány keleti politikájáról

A Fudan Egyetemmel kapcsolatban

Karácsony Gergely elmondta, már kész van az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek által írt, a kínai kormánynak küldendő levél, jelenleg a kínai fordításon dolgoznak.

A miniszterelnök-jelölt szerint a beruházás „sem Magyarországnak, sem Kínának nem különösebben az érdeke”. Karácsony Gergely saját bevallása szerint azt hitte, leesik a székről, amikor Palkovics László ismertette neki és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármesternek a beruházási terveket. Karácsony szerint Magyarországnak „az lenne a jó, ha lezárulna az a történelmi vívódás, hogy a nyugat és a kelet között vagyunk, és hazánk mint komphajó kiköt a nyugati parton.”

„A kormány eljátszotta mindannyiunk bizalmát”

Arra a kérdésre, hogy a '22 utáni Karácsony vezette kormány majd transzparensebben kezeli-e a nemzetközi szerződéseket azt felelte:

az hogy mások hibáztak, abból miért következik, hogy én is hibázni fogok?”

Hozzátette: „Ennek a kormánynak a feje eljátszotta mindannyiunk bizalmát, a kormányzati teljesítményét, csak a családtagjainak a vagyonosodásából lehet igazából lemérni.”

A teljes beszélgetést itt tekintheti meg:

Összesen 252 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Helyesen: röhög a hatalom rajtuk.

Én csak a feleségére lennék kiváncsi, hogy löki-e vagy húzza?

Túrja az orrát:-)

Mint Jancsibohóc. :)

Aki ezt képes volt elhinni, azzal is bajok vannak. Első perctől lehetetlen volt. Aki meg ilyet kitalál és ígér, az egy ócska, hazug, hatalom-mániás.

Most jó eséllyel indul a miniszterelnökségért. A médiájuk bűne. Ebben benne van az RTL, a gugli és a fészbuk.

Érthetetlen. Van, akinek NINCS egy önálló gondolata ezek szerint, mert ha lenne, tudná, h. ez LEHETETLEN. Még a Populsszimának sincs esélye arra, h. ki tudja énekelni. Jó vastag a bőr az arcán.

"még fordítják a levelet" - LOL

Értsd: a hat párt komplett kampánystábja napok óta azon izzad, hogyan másszanak ki ebből a levélírásos slamasztikából.

Ennyit a demokráciáról és a szabad választások áldásairól.

Sem a teljesen gátlástalanokat, sem a teljesen eszetleneket nem veti ki magából a rendszer

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés