Gyógyíthatatlan kór a parazita „fehérség”

2021. június 8. 10:50
Egy amerikai tudományos lap olyan tanulmányt tett közzé, ami a fehérséget „parazita állapotnak” nevezi, mely még nem rendelkezik „megfelelő tartós gyógymóddal”.

A Journal of the American Psychoanalytic Association májusban egy kutatási cikket tett közzé, amely a fehérséget „rosszindulatú, parazita jellegű állapotnak”, valamint  „veszélyes, diszkriminatív és perverz mentális állapotnak” írja le.

Donald Moss író és aktivista a „Fehérség, mint állapot” (On Having Whiteness) című cikke elmagyarázza, hogy

a fehérség „jogos uralomérzetet teremt, amely lehetővé teszi a parazita fehérség gazdájának, hogy korlátlan hatalommal, korlátozás nélküli erővel, irgalom nélküli erőszakkal éljen, mely ösztönzi a gyűlöletre és a terrorizmusra”.  

Moss azt állítja, hogy a fehérség „könnyen beszivárog azokba a csoportokba is, amelyek az egyének védelmére, demokratikus alapelvekre épülnek”.

Moss cikke nem az első alkalom, hogy a tudósok arra törekednek, hogy a „fehérséget” intézményileg elismert patológiaként kezeljék, amelyre gyógymódot kell kidolgozni. 

A Federalist Noel Ignatjevet, egy már elhunyt történészt, a Harvard oktatóját és a Kommunista Párt egykori tagját idézi, aki megalapította a „Fajáruló” című folyóiratot, amelynek mottója „A fehérség elárulása az emberiség iránti hűség” volt.

Ignatiev írt egy cikket a Harvard Magazine-ba, melynek címe „A fehér faj eltörlése” volt, amelyben Ignatjev, aki úgy vélte, hogy a fehér faj társadalmilag konstruált patológia, nem pedig biológiai valóság és azt állította, hogy „a fehérség nem kultúra, hanem kiváltság”. Moss a The Federalistnak elmondta, hogy szerinte egyértelmű különbség van a fehér emberek, mint faj, és a fehérség, mint állítólagos patológia között.

Én a »fehérségről« olyan állapotként írok, amely létrehozza a rasszizmust és kifejezetten megkülönböztetetm a »fehérségtől« mint a faji identitás markerétől. Azt írom, hogy a fehér emberek különösen fogékonyak a »fehérség patológiájára«.”

Ez cikk közvetlenül azután jelent meg, hogy kiderült, hogy a Yale-i Orvostudományi Karának Gyermektanulmányi Központja egy rasszista előadót látott vendégül, aki arról fantáziált, hogy „egy revolver tárát kellene beleereszteni minden utamba kerülő fehér ember fejébe”, és elásni őket „hogy tegyünk nekik egy kib*szott szívességet”. Moss fehérségről szóló cikke sajnos szomorú konklúzióra jut, mikot megállapítják, hogy a fehérségre „még nincs tartós gyógymód”.

Összesen 124 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A bőr mely árnyalatától kezdődik parazita fehérség? Mit szólnak ehhez
az albínók?

Tudományos folyóirat, az. Mocsok féreg banda.

Akkor a személyes gyógymódot megtalálta a fehérségre.

rosszabb.

az ugyanis egy dolog hogy ez egy kozveszelyes elmebeteg.
de valamiert a rasszizmusra maskor oly erzekeny liberalisok siman lehozzak ezt a cikket, megjelenteti egy lap, es szedotol korrektorig nincs senki aki azt mondana hogy ez durva, ezt nem kene?

lassan kiderul hogy Hitler csak vedekezett...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában