Trianon helyett a Tienanmen téri vérengzésre emlékezett június 4-én a Milla

2021. június 6. 17:28
Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért elnevezésű szervezet pár éve még az „ultramagyarok sírásnapjának” nevezte a békediktátum emléknapját. Ma már csak elfeledkeznek róla.

Öt évvel ezelőtt „a Milla nevű gyűlöletközösség” (Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért – szerk.) 

úgy emlékezett meg Trianon évfordulójáról, mint az „ultramagyarok sírásnapjáról”,

a „nemnemsoha” és a „hiszekegyhülyeség” napjáról. Egy gúnyrajzzal kísérve szurkálódtak „(kis)nagymagyarországról” – emlékeztetett bejegyzésében Baczkó Norbert, a Fidelitas alelnöke.  

Baczkó Norbert szerint a Milla 2021-ben ugyanezen a napon annyit „lépett előre”, hogy legalább nem gyalázkodott a magyar nemzet tragédiájának emléknapján, inkább az egy nappal korábbi Tienanmen téri (kanai) eseményekről emlékezett meg június 4-én. Majd az összes többi posztjával uszított és Karácsony Fudan elleni tüntetésére toborozott és szervezett – tette hozzá. 

A Fidesz ifjúsági szervezetének alelnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy Karácsony Gergely Facebook oldalán eközben az olvasható, hogy „Trianon nem a jobboldalé, hanem mindannyiunké, magyaroké”. Baczkó erre reagálva úgy fogalmazott, „Ti pedig kedves felebarátaim, akiknek az fáj a legjobban, hogy »Trianon a jobboldalé« nektek nem Trianon fáj ... Ti ugyanazok vagytok, mint akik 5 évvel ezelőtt voltatok, aktuálisan bármit is mondotok. Sőt ugyanazok, akik voltatok 15, 25, 50, sőt már 100 évvel ezelőtt. Lélekben ugyanazok, még ha időszakosan ideológiailag képzettebbek vagy épp képzetlenebbek is vagytok.A színetek hol  vörös, hol  kék, hol  zöld vagy a szivárvány bármely árnyalata - ez a nemzetközi trendekkel változó - de Ti ugyanazok vagytok. Mi pedig erre mindannyian, mindenkor emlékezzünk, mert színt könnyen, szavakat könnyedén váltanak, de szívet és lelket ezekből pénzért sem válthatnak.”

A teljes bejegyzés:

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És hány kommunista kötötte fel magát szégyenében a Tienanmen-tér miatt?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés