Közvélemény-kutatás: a magyarok abszolút többsége elégedett a járványkezeléssel

2021. június 5. 13:33
A magyar felnőtt lakosság 54 százaléka elégedett a kormány koronavírus-járvány idején hozott egészségügyi döntéseivel – derül ki az Alapjogokért Központ legújabb közvélemény-kutatásából.

A magyar társadalom felnőtt tagjainak véleményét felmérő, országosan reprezentatív mintán végzett kutatás alapján az látszik, hogy tízből több mint öt (54 százalék) szavazókorú állampolgár elégedett a járványkezelésessel – olvasható az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásában. A válaszadók 43 százaléka mondta azt, hogy inkább elégedetlen a koronavírus-járvány alatt született, egészségpolitikai döntésekkel, tehát jelentősen, 11 százalékkal magasabb azok aránya, akik elégedettek. Ennek lehetséges oka, hogy nem pártpolitikai alapon ítélik meg a a járvány eddigi időszakát a magyarok. Ezt támasztja alá, hogy a kormánnyal szemben kritikus válaszadók 20 százaléka is elégedett volt az intézkedésekkel.

Az elégedettség oka többek között annak is köszönhető, hogy a magyar oltási kampány sikeresen megállította a koronavírus-járvány harmadik hullámát, erre pedig a keleti vakcinák beszerzése nélkül nem lett volna esély – írják.

A baloldal által gyakran támadott orosz vakcina felhasználásával a magyarok túlnyomó többsége, 74 százaléka egyetért, sőt jó ötletnek tartja az alkalmazását, és csupán a megkérdezettek 12 százaléka tartotta rossznak. Ez az adat hasonlít az Alapjogokért Központ áprilisi kutatási eredményeiben szereplő számokhoz, ahol a magyar felnőtt lakosság 72 százaléka mondta azt, hogy elégedett a keleti vakcinák beszerzésével.

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés