Továbbjut az Eb-n a válogatott a magyarok többsége szerint

2021. június 1. 14:05
A Szerencsejáték Zrt. felmérése alapján a legtöbb szurkoló Németország győzelmét valószínűsíti a kontinensviadalon.

 A magyarok 82 százaléka látja pontszerzésre esélyesnek a magyar labdarúgó-válogatottat a június 11-én kezdődő - részben budapesti rendezésű – Európa-bajnokságon, a harmaduk pedig a továbbjutást is biztosra veszi – derül ki a Szerencsejáték Zrt-nek az MTI-hez eljuttatott közleményéből.

A válaszadók nagyobb része szerint Németország nyeri az Eb-t, a gólkirály pedig kétharmaduk szerint a portugál Cristiano Ronaldo lesz.

A nemzeti lottótársaság friss Eb 2020 kutatásában 1000 főt kérdeztek meg, és kiderült, hogy a válaszadók kicsivel több mint harmada követi majd a részben hazai rendezésű kontinensbajnokság eseményeit, a magyar csapat mérkőzéseit minden második tervezi megnézni és a hazai fogadók a papírforma ellenében is az érzelmeikre hallgatnak.

Pontszerzést vár a csapattól a szurkolók nagy része

Arról a kérdésről, hogy a magyar válogatott hány pontot szerez majd a csoportmérkőzések során, az Eb meccsei iránt érdeklődők közel kétharmada úgy vélekedett, hogy 1-4 pontot sikerül elérni. Mindössze 6 százalék volt azon pesszimisták aránya, akik szerint a válogatott nem szerez pontot a csoportmérkőzések során. Az összes megkérdezett harmada úgy érzi, van esély arra, hogy a magyar válogatott továbbjusson a csoportkörből. Ők a legnagyobb arányban a negyeddöntőbe várják a csapatot, tehát összességében bizakodó hangulat uralkodik a futballszurkolók körében.

A válaszadók Szoboszlai Dominikot gondolják a leggólerősebb magyar játékosnak,

míg az Eb legjobb játékosa és gólkirálya címére egyaránt Cristiano Ronaldót tartják a legesélyesebbnek.

 Szerencsejáték Zrt. sportfogadási szakértői szerint a Tippmixen és a Tippmixpro.hu oldalon beérkezett eddigi tétek azt mutatják, hogy pár héttel az Eb előtt a magyar sportfogadók jelenleg Belgium, Franciaország és Anglia együttesét tartják a legesélyesebbnek a végső győzelemre, de a hazai sikerek tekintetében is optimizmus tapasztalható: a fogadóknál jelenleg Magyarország is az első öt esélyes között van. Ezzel szemben a kutatás megkérdezettjei - akik között nem csak sportfogadók voltak - messze legnagyobb arányban Németországot (34 százalékuk) várják a torna győztesének, amelyet Spanyolország és Franciaország követ.

A felmérés résztvevőinek ötöde nyitott arra is, hogy fogadjon az Eb, köztük a magyar válogatott meccseire.

A potenciális fogadók fele azonban csak akkor hajlandó pénzt tenni a magyar válogatottra, ha őket látja esélyesebbnek, viszont további egyharmaduk az esélyektől függetlenül mindenképpen a magyarok győzelmére fogadna.

„Valóban létezik ez a jelenség, hogy sokan ilyenkor a szívükre hallgatnak, és kedvenc csapatukra fogadnak akkor is, ha az adott csapat papíron esélytelenebbnek számít” – mondta Horváth Zoltán, a szerencsejáték-szervező társaság sportfogadási vezetője. „A nemzeti válogatott esetében az érzelemvezéreltség még határozottabban jelentkezhet. Jó példa erre, hogy a 2016-os labdarúgó Eb idején, a Tippmixen beérkezett fogadásszámokat vizsgálva azt láttuk, hogy a végső győztesre kínált opciónál Magyarország csapatára érkezett a második legtöbb tipp” – tette hozzá. 

(MTI)

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az U-21-esek 2-11 nagyon negatív gólkülönbséggel, 3 meccs után nulla ponttal estek ki az EB-n.
Ha a nagyválogatott 2-4, 2-5-tel, 1 pontot szerez, meg kell vele nagyon elégedni.
De egy ilyen gólkülönbséggel, akár nulla pont is jó teljesítmény lenne.
Egy 0-1, és két 1-2 a világ top-10-es válogatottjai ellen: kiváló eredmény lenne, ismerve a magyar futball kilátástalan helyzetét.

Pontot szerzünk, gólokat fogunk rúgni, de a továbbjutás ebből a csoportból óriási bravúr lenne. Bármelyik csoportból lenne esélyünk, de ebből....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés