Madridban kapták el Európa heroincsászárát

2021. május 26. 18:34
Őrizetbe vett a spanyol rendőrség Madridban egy kábítószer-ellenes művelet keretében kilenc embert, köztük Európa egyik legnagyobb heroinkereskedőjét. A hatóságok a művelettel összefüggésben 26 kilogramm heroint is lefoglaltak korábban.

Az őrizetbe vett személyek Törökországból, Bulgáriából, Romániából és Spanyolországból származnak, közülük heten már rácsok mögött vannak. A rendőrségi művelet egy olyan szervezet felszámolásával végződött, amely nagyobb mennyiségű heroint akart becsempészni Hollandiából Spanyolországba. A rotterdami székhelyű bűnszervezet vezetője, az említett drogkereskedő azért érkezett Hollandiából Spanyolországba, hogy személyesen hangolja össze a nagyobb mennyiségű heroin bejuttatását. A szervezet ellen a tavalyi év közepén kezdődött nyomozás, miután 2019-ben őrizetbe vettek egy nekik dolgozó török származású személyt.    

A szervezet vezetője Európa egyik legnagyobb heroinkereskedője volt, aki gyakran utazott Hollandia, Törökország és Spanyolország között a szállítmányok bejuttatásának megtervezése céljából. 

A spanyol hatóságok szerint a szervezet havonta mintegy 100 kilogramm heroint akart becsempészni Spanyolországba hajószállítmányokban. A spanyol rendőrség az üggyel összefüggésben májusban őrizetbe vett egy párt, akiknél 26 kilogramm heroint találtak 20 csomagban. A kábítószert hajón érkező cement- és homokzsákokba rejtették.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/NCA

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A XIX. században az ópium mindenesetre szabadon forgalmazott árucikk volt, aminek törvényes kereskedelméért az angolok két háborút vívtak Kínával.

Albánia gyászol...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés