Zacher Gábor szerint a járvány után is szedi még áldozatait a koronavírus

2021. május 24. 21:56
A hatvani kórház főorvosa úgy véli: a koronavírus rajta hagyja a nyomát az emberiségen.

Az Indexnek nyilatkozó Zacher Gábor arról beszélt: a koronavírus még jó ideig velünk marad, hiszen az egészségügyi ellátórendszernek a poszt-Covid tünetek kezelésével is szembe kell néznie.

Valahogy ezzel a szindrómával is úgy vagyunk, mint a járvánnyal voltunk a kezdetén: tanuljuk még”

– mondta a toxikológus, hangsúlyozva, hogy az úgynevezett poszt-Covid szindróma rendkívül sokféle és bizarr tüneteket okoz a pácienseknél. Emiatt ezen betegek kezelése igen összetett, hiszen egyszerre lehet szükség pszichiáterre, rehabilitációra, fül-orr-gégészre és a többi szakellátásra.

Bár egyre kevesebb az új fertőzött és a koronavírusos beteg, a Covid-ambulanciák nem tudják ellátni a rengeteg poszt-Covidos beteget.

A páciens jelentkezik a háziorvosnál, aki elővigyázatosságból elküldi a sürgősségi osztályra, de onnan nem kap helyet az ambulancián minimum két hónapig. Ezért kellenének újabb ambulanciák” – húzta alá.

A szakember szerint messze nem olyan tragikus a helyzet, hiszen ez a szindróma már nem követel majd több tízezer áldozatot. Ugyanakkor azt leszögezte, hogy a koronavírus a járvány után is rajta hagyja lenyomatát az emberiségen.

Nem tudom, hogy lesz-e negyedik hullám ősszel, senkinek nincs a kezében egy jósgömb, amiből ez kiderülne. Az viszont bizonyos, hogy még egy ilyen emelkedés összeroppantaná az egészségügyet”

– figyelmeztetett.

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tegnap az atv-ben Kéri László vágyott a negyedik hullámra kormánybuktatás céljából.

Nagy kaland. Először a sürgősségi ellátást kell tehermentesíteni, hogy aztán később több energia/pénz/orvos/egyéb erőforrás jusson az ambuláns részlegekre. Azt pedig az oltással lehet.

Reméljük így lesz.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés