Fejbe lőttek egy ismert BLM-aktivistát Londonban

2021. május 24. 9:31
A Scotland Yard hétfői ismertetése szerint ugyanakkor nincs semmilyen arra utaló jel, hogy a sértett célzott támadás célpontja lett volna.

Életveszélyesen megsebesült Londonban a Black Lives Matter nevű politikai-társadalmi mozgalom egyik vezető aktivistája, akit hétfő hajnali beszámolók szerint fejlövés ért. A Scotland Yard hivatalos közleménye szerint az incidens a dél-londoni Southwark kerületben történt. A londoni rendőrség egyelőre nem nevezte meg hivatalosan a sérültet, tájékoztatásában csak annyi szerepel, hogy egy 27 éves nőről van szó.

A BBC közszolgálati médiatársaság hétfői értesülése szerint a támadás Sasha Johnsont a BLM-mozgalom egyik prominens nagy-britanniai képviselőjét, a Taking the Initiative (Átvenni a Kezdeményezést) nevű, négy éve életre hívott brit politikai párt vezetőségi tagját érte, még vasárnap hajnalban. A Taking the Initiative Party saját meghatározása szerint olyan politikai szervezet, amelyet üzleti hátterű, de „politikai szempontból hajléktalan” alapítók hoztak létre. A párt az ismertetés szerint úgy tartja, hogy az üzleti szektor pozitív közösségi szerepet tölt be a vállalkozói tevékenység, a foglalkoztatás és a felelősségteremtés révén.

 

 

Instagram-oldalán a párt megerősítette, hogy a támadás áldozata Sasha Johnson. A szervezet beszámolója szerint Johnsont – akinek két gyermeke van – a fején érte a lövés, és jelenleg válságos állapotban, intenzív osztályon kezelik. A 27 éves aktivista a BLM-nek és a Taking the Initiative pártnak egyaránt tagja, tevőlegesen küzd a fekete közösségeket érő igazságtalanságok ellen, és tevékenységéért számos halálos fenyegetést kapott – áll a párt beszámolójában.

A Scotland Yard hétfői ismertetése szerint ugyanakkor – jóllehet a vizsgálat még korai szakaszában jár – nincs semmilyen arra utaló jel, hogy a sértett célzott támadás célpontja lett volna, és nincsenek olyan adatok sem, hogy a fiatal nő az incidens előtt bármilyen hitelt érdemlő fenyegetést kapott. A londoni rendőrség szerint a támadás egy olyan épület közelében történt, amelyben éppen egy partit rendeztek, és a környéken nagyon sokan tartózkodtak. A felhívásban a Scotland Yard kéri a rendezvény résztvevőit, hogy ha bármilyen információ birtokában vannak az incidensről, vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel.

(MTI)

Nyitókép: Instagram

Összesen 91 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A jelek szerint valaki átvette tőle kezdeményezést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés