Reformerek néven elindul a Jobbikból kizárt Varga-Damm Andrea pártja

2021. május 22. 15:25
Az új alakulat tagja Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke is, aki a kormány leváltását sürgette, de elmondta, hogy szerinte Gyurcsány Ferencnek is vissza kellene vonulnia a politikától.

Pártot alapított Varga-Damm Andrea volt jobbikos, jelenleg független országgyűlési képviselő. A bemutató a Jövő TV szerint szombaton volt, és részt vett rajta Szalma Botond, a KDNP volt budapesti elnöke is, aki a kormány leváltását sürgette, de elmondta, hogy szerinte Gyurcsány Ferencnek is vissza kellene vonulnia a politikától.

Az egykori jobbikos Varga-Damm arról beszélt, hogy az embereknek szociális, egzisztenciális biztonság kell, tiszta jövőkép, de ezt az elmúlt 30 év kormányzása nem adta meg a többségnek. Azt is elmondta, hogy azért alapított pártot, mert közvélemény–kutatásokat készítettek, amikből kiderült, hogy az megkérdezettek több mint fele nem tudja, Varga-Damm melyik pártban politizált, de a társadalom alapvetően jobboldali. Ő ebbe azt látta bele, hogy az emberek nem pártot látnak benne. Szerinte a méréseik azt mutatják, hogy a szavazni vágyók 12 százalékát érdekelné egy Varga-Damm-féle párt.

Az új alakulat neve a Reformerek, a szlogenje a „garancia a szebb jövőért” lesz.

Majdnem napra pontosan egy éve írtunk arról, hogy az ellenzéki politikust kizárhatják a Jobbikból, majd ennek megtörténte után augusztusban új mozgalmat is indított. Varga-Dammról és Szalmáról legutóbb márciusban érkezett hír, akkor már sejteni lehetett, hogy nemsokára elindul az új párt.

Ismert: korábban a Jobbikból szintén kizárt Volner János és Bencsik János is pártot alapított.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehetne é inkább Bundásék?

Nehezen fogadja el, hogy ismeretlen maradt.

Normális helyeken a pártok a tagdíjakból üzemelnek, ahogy a szakszervezetek is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés