Járóka Lívia: A roma közösségek aktívabb bevonására van szükség

2021. május 20. 18:47
Az Európai Parlament csütörtöki plenáris ülésén a romák egyenlősége, társadalmi befogadása és részvétele témában tartottak vitát.

Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke üdvözölte a portói uniós szociális csúcstalálkozón a tagállamok állam- és kormányfői által elfogadott dokumentumokat – írja a Fidesz weboldala.

A vita során felmerülő véleményekkel egyetértésben nyomatékosította, hogy a romák problémáinak előtérbe helyezése elengedhetetlenül szükséges az uniós helyreállítási alap programjainak eredményességéhez, e téren a Magyarország által meghatározott célok mintaként szolgálhatnak minden tagállam kormányzata számára.

A diszkrimináció megszüntetése csak munkahelyteremtéssel és az oktatás fejlesztésével történhet meg”

– jelentette ki a képviselő.

Felszólalásában kiemelte, hogy a koronavírus-járvány okozta válsághelyzet legnagyobb vesztesei Európa szegényei, így az elkövetkezendő időszak legfontosabb feladata olyan gazdasági lépések meghatározása, melyek a diszkrimináció megszüntetése mellett az integráció folyamatát is képesek előirányozni. Így olyan intézkedésekre van szükség, melyek elősegítik, hogy „a szegények és romák integrációja, gazdasági bekapcsolásuk az európai társadalomba végre megtörténhessen” – mondta Járóka.

„Az európai romák több mint 800 éve tagjai az európai társadalomnak, a gazdasági integrációnkhoz és kultúránkhoz hozzájárultak. Ennek mértékében kérem az Európai Tanácsot és az Európai Bizottságot, hogy jobb szakmai javaslatokkal támogassák a tagállamokat a romák integrációjában” – zárta gondolatait a fideszes politikus.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberális (szocháló) politika vezetett oda, hogy érdemesebb volt nem dolgozni.
Ma sok cigány embert látok rendesen dolgozni.
Ne bántsuk hanem becsüljük meg őket!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés