Százötvenezer forintot ígér Dobrev Klára a nyugdíjasoknak, ha rá szavaznak

2021. május 19. 21:14
A Fidesz szerint Gyurcsányék egyszer már megmutatták, hogy nekik nem számítanak a nyugdíjasok.

A Demokratikus Koalíció azt ígéri, hogy ha Dobrev Klára alakít kormányt, akkor minden nyugdíjas 150 ezer forintot kap. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján korábbi ígéretüket megismételve azt mondta, hogy a nyugdíjasok százezer forint kárpótlást kapnak a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetése, valamint további ötvenezret a koronavírus-járvány és a válság alatt bekövetkezett áremelkedés miatt.

Oláh Lajos közölte: kedden megjelent az a rendelet, aminek alapján a júniusi kiegészítő nyugdíjemelés átlagosan 848 forintot jelent fejenként, de olyan érintett is van, aki csak 247 forintnyi emelést kap. Hozzátette, hogy a nyugdíjak svájci indexálásának megszüntetésével a döntéshozók tíz év alatt „akár 1,2 millió forintot is kivehettek a nyugdíjasok zsebéből”, de a kabinet a válság alatt sem nyújtott segítséget az időseknek.

Fidesz: A válság árát is az emberek fizették meg

„Gyurcsányék egyszer már megmutatták, hogy nekik nem számítanak a nyugdíjasok” 

– kommentálta a Fidesz Oláh Lajos DK-s országgyűlési képviselő szerdai nyilatkozatát, miszerint ha Dobrev Klára alakít kormányt, minden nyugdíjas 150 ezer forintot kap.

A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozta, a baloldal nem törődik a nyugdíjasokkal. Amikor kormányon voltak, a válság árát is velük fizettették meg:

a nehéz időkben elvettek az idősektől egyhavi nyugdíjat, hagyták elértéktelenedni a nyugdíjakat,

nyugdíjadót akartak bevezetni, és az egészségügyet is fizetőssé akarták tenni számukra – írták. 

Ha a baloldal kerülne hatalomra, újra ugyanezt tennék – tették hozzá. A Fidesz-KDNP megbecsüli az időseket: fokozatosan visszaépíti a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, valamint rezsiutalvánnyal és nyugdíjprémiummal is segíti őket – zárta közleményét a Fidesz.

(MTI)

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 169 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hazudtok vörösök! Ti csak ígérgetni és lopni tudtok.

Miért nem csinálták meg mindezt 2002-2010 között?

2002 újratöltve. Ugyanolyan esendő-balfasz ME-jelölt, a háttérben ugatnak a libsi kutyák, az előtérben kampányolók meg beígérnek mindent.

Valószínűleg annyi ideig is tartana az egész balos kánaán, mint akkor. 2026-ban széttárnák a kezüket, hogy nehéz a helyzet, mert a gonosz Fidesz anno kifosztotta az államkincstárt, hogy a tovagyűrűző hatása miatt nekik most adókat, és járulékokat kell emelniük. Nem amiatt, mert agyatlanul szórták a pénzt, dehogy is, minden a Fidesz miatt.

Gondolom, nem mindenki hiszi el.
Most már ígértek ingyen gázt, villanyt és vizet, minimálbér adójának eltörlését, 150000 ft-ot, négy napos munkahetet........
Azt hittem, két év alatt teszik tönkre az eredményeket, ha nyernek, de kevesebb idő is elég lesz nekik.

De emlékszel, amikor a franciák nem tudták megoldani a problémát Pakson? Az oroszokat kellett hívni. Emlékszel, hogy anno orosz atomerőművünk lett? Logikus, hogy a bővítés is orosz legyen.

A 150 ezer forint szavazási bónuszra a fedezet az ingyen gáz és ingyen áram nyereségéből, - ezt is megígérte Dobrev, a bolgár - lesz kifizetve.
Együtt a Karácsony 20 ezer forintos ígéretével. Ez utóbbi, mivel Nemkell Gergely 2 éve betéti számlára helyezte: kamatos kamataival...
És mindenki boldog lesz.
Egy hétig, aztán jön az IMF, a többit tudjuk, a-val kezdődik és dósság-gal végződik.
Állam, emberek, vállalkozások, enblokk emberszerető bal-lib módra... Drordzsi meg dörzsöli a kezét, ömlik megint a magyarok pénze az ő zsebébe. Miközben Jószívű Klára és Szorgalmasan Munkát Kerülő Gergely mögött Jakab a gombszemével pislog...

Ez már annyira vállalhatatlan az ellenzéki médiának, hogy náluk nem hír.

Mi ne tudnánk, hogy aprópénzért megvásárolhatóak a gojok........

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés