Profán oka van, hogy nem csináltam meg a doktorit

2021. május 17. 12:48

Karácsony Gergely
Facebook
Akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi.

„Az egyetemi, tudományos világban a komolyság egyik mércéje a publikációk száma. Akár megtisztelőnek is tarthatnám, hogy az én rövidke tudományos karrieremről mennyi publikáció született, csak ezen a hétvégén, zömmel a lakájmédiában. Szívesen hozzájárultam volna ezekhez, ha valaki megkérdezett volna, de ilyen ez, úgy látszik, a tények csak megkötik egyes alkotók fantáziáját. Végképp megtisztelő, hogy maga a rektor, Lánczi András is megtörte a hosszú csendet.

De akkor tisztázzuk, ha már – ezek szerint – az ország fontos kérdésévé vált, miért nem csináltam meg a doktorit. Igazán profán oka van. Amikor be kellett volna fejeznem, akkor már 2 éve aktív politikus voltam. Ennyi. Így ért véget a tudományos karrierem. Említettem legutóbb, nagyon szerettem tanítani. Hogy hogyan csináltam, azt nem az én tisztem eldönteni, szerintem nem is a lakájmédiáé. Hanem a diákoké. Szerencsére, ők meg is tették a tanárok értékelésére szolgáló Mark My Professor oldalon. Azért teszek ide erről egy képet, mert van egy másik Karácsony Gergely is az egyetemi világban, ismeretlenül is elnézést kérek tőle azért, amit mostanság ki kell állnia.”

Kép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 205 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A mai napon AMÚGY mit csináltál főpolgármesterként?

Nos?

Hogy akarod egységbe hozni Magyarország népét, ha a jobboldali médiát lakájmédiázod?
Akkor mondd azt, hogy baloldali lakájmédia és jobboldali lakájmédia.
Mert így még nagyobb árkot ásol, mint ami eddig is van.
És tudod, aki másnak vermet ás az maga esik bele.

Válaszok:
ThunderDan | 2021. május 17. 13:18

Ez még a Medgyessy-féle "árokbetemetésnél" és "nemzeti középnél" is visszásabb és szánalmasabb. (Láttuk az is mit takart, miután hatalomra jutottak.)

Ugye van itt egy alapképlet: ha KamuGeri nem elég kemény verbálisan, akkor Dobrev meg Jakab meg FeGyőr ellophatja a show-t. Én akkor lettem viztos benne, hogy Karácsony bejelenti az indulását, amiklr megjelentette ezt a sunyin agresszív és cinikus "bölcsőde-óvoda-homokozólapát"-féle közleményt. Annyira lerí, hogy a hardcore magnak kell játszani... és persze, jön majd a PR-ban ez az árokbetemetős duma is, de a koherencia látszatát sen lesz egyszerű fenntartani.

Válaszok:
Sulammit | 2021. május 17. 14:03
OberEnnsinnen | 2021. május 17. 14:56

Persze, önmagában igaz, amit mondasz.

Viszont:
- Karácsony több platformon ezzel (mármint a phd-vel) büszkélkedett politikusként. (Még utána is, hogy úgymond abbahagyta!)
- Továbbra is ki kell domborítani, hogy nyelvvizsga kellett volna a phd-hez, ami ugye nincs neki. (Korábban erről is hazudott.)
- És még egy... volt valaha egyetlen egy dolog is, amit a ma 46 éves Karácsony végigcsinált? Valaha. Egyetlen egy ilyenről tudok: a zuglói polgármestersége. Érdekes, ez nem lett a PR-osainál referenciapont. :))))))))

Amúgy ez is egy magas labda KamuGeritől:

Mert ha egy szimpla parlamenti képviselőség nem fér össze kapacitásban és munkaidőben a doktori iskolával - AKKOR UGYANEZ AZ EMBER HOGY TUD EGYSZERRE FŐPOLGÁRMESTER ÉS FŐÁLLÁSÚ, TURBÓKAMPÁNY-ÜZEMMÓDÚ ÖSSZELLENZÉKI MINISZTERELNÖK-JELÖLT LENNI?

Nos?

Tudom. :)

De tényleg nem ártana ütni ezt a vasat. Ebben én bőven látok kampánymuníciót.

Pontosan.

És ugye 2013-ban még úgy adta elő, hogy phd-t SZEREZ.

Most meg előadja, hogy akkor már rég tudta, hogy abbahagyja.

Doktor Karácsony Gergely doktor, aki nem doktor.

A balliberálisoknak nem erősségük végigvinni dolgokat. Gyurcsány is folyton a világmegváltó terveivel jött (aka reformok), amikből aztán soha nem valósult meg semmi.

Amikor főpolgármester lett és közben az a hír járta, hogy miniszterelnökségre tör, folyamatosan hárított, akkor tudta a média és a politikusok, hogy indulni fog, a tesze-tosza.

Észre se vetted volna, ha nem írja le a kis görcsügynök, Szabó Tímea.

Egyetértek, felesleges és biztos vereség egy szakképzett szociológussal szemantikai vitát kezdeményezni.
Úgyis mindent mindig megmagyaráz, mert a tényekből pontosan azokat a részeket hallgatja el, felejti ki, ami számára előnyt hoz.
Itt pl. azzal érvel, hogy kettő éve politikus volt.
Rendben, de a 2 év előtt,, amikor még nem volt politikus?
Akkor mi volt az akadály?
Természetesen erről hallgat, mint simlis a fűben...

Jól látod.
Karácsony esetében profi, hivatásos, ráadásul szakképzett hazudozóról, kiképzett szociológusról van szó, ehhez kell a reakciót beállítani.

Az ilyen férgek azok, akik a kocsmában mószerolnak, aztán, amikor megjelensz, gyorsan kiosonnak a mosdóba...
Ez a féreg is, nem tud túllépni önmagán, a kocsmai mószerolón, teheti, mert biztos benne, itt senkitől nem kaphat pofont.

,,A 2/3-ot Gyurcsány okozta, azaz a fidesz imába foglalhatná a nevét. ,,

Mese, ami nem igaz.

2009-2010-ben már Bajnai Gordon és társulata volt kormányon. Állítólag professzori módon kezelték a válságot. Úgy látszik a választók mégsem így gondolták.
A 2014 és 2018 évi választási eredmény kétharmadához pedig egyiknek sincs köze.

Akkor mégis mi okozta a háromszor kétharmadot?

Az MSZP/SZDSZ sikertelen gazdaság- és társadalompolitikája.

Semmi köze a PISA tesztnek ahhoz amit írtam. Amikor 70 évvel ezelőtt iskolába jártam még nem volt PISA teszt, de voltak jó tanárok akik a háború előtt szerezték a tanári oklevelüket.
Ami a hozzászólásodat illeti elolvastam és értem, hogy sikálni akarsz. Amit válaszként írtam az továbbra is megállja a helyét. A tiéd azonban nem.

Egyébként lényegtelen a kétharmad, mert a Fidesz akkor is győzött volna 2014 évben és 2018 évben ha a régi választási törvény van életben.

ENNYI.

És lehet venni egymás után a többi mutatót is... GDP-növekedés (pláne a térségbeli országokkal összevetve), minimálbér, átlagbér, munkanélküliség és a többi és a többi...

Döbbenetes a két kormányzati teljesítmény közötti kontraszt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés