Lánczi András és Karácsony doktori disszertációja

2021. május 17. 8:57

Hont András
Facebook
Kicsinyesnek tartom, amikor a volt tanár beszámol a volt diákjával eltöltött időről.

„Akkor még valami Karácsonyról, de csak azért mert mélyen ellenszenvesnek és mérhetetlenül kicsinyesnek tartom, amikor a volt tanár, egykori főnök politikai megfontolásból beszámol közéleti szerepet vállaló volt diákjával/beosztottjával közösen eltöltött időről. Lánczi András nem érezte magát illetékesnek, hogy megszólaljon amiatt, hogy egyetemét fönntartó alapítvány élére egy dúvad került, gerincesen hallgatott az MNB-vel való konfliktusról is, nem egyszerűen csöndben maradt, de másokat is elhallgattatott, amikor egyetemének szenátusa szavazni akart az SzFE-vel való szolidaritásról. Ám azzal kapcsolatban feltétlenül szükségesnek tartotta megnyilvánulni, hogy Karácsony Gergely nem írta meg doktori disszertációját, és emiatt megszüntette munkaviszonyát. »Úgy távozott az egyetemről, mint aki képtelen az elvárt teljesítményeket elérni« – írja Lánczi Karácsonyról, és még nyelvtudásával kapcsolatban is tesz egy oldalvágást.

Utóbbit nem tudom megítélni, Karácsony Gergellyel csak magyarul volt módom beszélni, úgy viszont tudományos kérdésekről is. Mellesleg több tanulmányát is olvastam. Karácsony szociológusként abszolút felkészült, kifejezetten eredeti, inspiráló meglátásokkal rendelkezik, és készségesen állt mindig rendelkezésre, ha valaki ilyen kérdésekről óhajtott diskurálni. Annak, hogy valaki nem írja meg a doktoriját, ezer oka lehet. Például meg kell élni vagy a (nem tudományos) munka mellett gyereket nevelni, más kihívások erősebben foglalkoztatják stb. Én sem fejeztem be a PhD-tanulmányaimat (doktori címem szimplán jogászként van), az elmúlt 15 évben egyszerűen nem volt egy szabad fél évem, hogy elmenjek csak ezzel foglalkozni. Azt a tudományos munkát pedig, amelyet ennél rövidebb idő alatt állítanak össze, azt nem is érdemes megírni. Kivéve, ha az összeállítást úgy értjük, hogy más kutatók munkáiból összeválogatjuk a sajátunkat, ahogy erre köztársasági elnöknél, miniszterelnök-helyettesnél láthattunk példát. Érdekes, Lánczi akkor is csöndben maradt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 176 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsány meg kilopatta még az egyetemről is, nehogy nyoma maradjon.

Hont András most téved: maga kis-Karácsony mondta, hogy kérdezzék Lánczit.

Hont totálisan figyelmen kívül hagy egy alapvető körülményt:
Karácsony volt az, aki Lánczira hivatkozott!!!

"Aztán tanítani kezdtem az egyetemen, látom, gondot okoz annak feldolgozása, hogy miként lehettem ilyen fiatalon adjunktus, hát nem is tudom, talán kérdezzék meg az általam egyébként sokra tartott Lánczi Andrást, aki kinevezett. Küldjek telefonszámot, vagy megvan?"

https://mandiner.hu/cikk/20210..
---

Ezt miért hallgatja el Hont?

Karácsony (akarom mondani Gál J. Zoltán) vonta bele a történetbe Lánczit, arrogánsan és cinikusan (az egész szöveg egy förtelem).
Lánczi pedig Karácsony (akarom mondani Gál J. Zoltán) stílusához képest kb. úriemberként reagált.

Meg valószínűleg az is benne van, hogy lelkileg azért nincs egyszerű helyzetben.
Pár órával e posztja előtt sok száz ballib lincselte meg verbálisan... egészen megdöbbentő amúgy, amit kap.
Aztán ilyenkor (túl)kompenzál.

Lehet, h. Téged nem zavarna, de azon a poszton neki nagyon zavaró lenne, azon kívül unikum.

Nem arról van szó, hogy Lánczi esetleg Karácsony Gergely jogsijának megszerzése ellen tiltakozik, hanem miniszterelnök jelöltségéről, amihez mindenkinek joga van hozzászólni, aki tud valami érdemlegeset közölni.

Ez nem tanár és diák kérdés, hanem a demokrácia alapkérdése: a társadalom joga arra, hogy tudjon valamit, ami rá tartozik.
Példa: "megint megcsörrent Mellár elvtárs telefonja, hogy „kérlek szépen elvtárs, figyelj oda, mert Gyurcsány elvtárs jön ma”. Mellár elvtárs pedig odafigyelt, és jelesre vizsgázott Gyurcsány elvtárs."

Kizártnak tartom, hogy Karácsony Gergely aki 10 év alatt nem tudta teljesíteni a Phd-hez szükséges feltételeket rendelkezne olyan erényekkel, amiket Török Gábor felvázol.

Szerintem Török Gábor, ahogy Hont András Karácsony mosdatójának szegődött. Azt is mondhatnánk létrehozták a Karácsony Mosó Masa mosodáját.

Az is írta, hogy a "puszta tények" mind igazak Lánczi András írásában.

Persze, hogy eszembe jutott. De neked mitől jutott ez most eszedbe?

Így van! Most inkább bizakodó vagyok, mert ennyire minden szemérmet, gátlást elvetni a hatalom visszaszerzéséért már sok. Ennyire "cél szentesíti az eszközt" üzemmód szerintem taszító, bár ha beleolvasok, mondjuk, a Hont Harácsony -pártinak tűnő szösszenete kommentjeibe, látnom kell, h. sokan vannak az ellen-oldalon is, ők is mások és a színvonal is. Lánczi kimondottan korrekt volt.

Az embereik elég gyengék, a kormányon kifejtett tevékenységük eredménye szánalmas, leginkább ránk nézve, de elég sokan vagyunk így, sőt, a szavazók azon része is, amelyik még most is beléjük veti a reményét.

Az emberi minőséget meg jobb NEM taglalni. A volt kormányzásuk is a bizonyítványuk.

Ezt valamiért kihagyta

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés