Gulyás Márton az MSZP-s Tóth Csabának: Gyilkosságra utasítást végeztél-e életedben?

2021. május 10. 22:05
Az országgyűlési képviselő kiakadt a Partizán riporterének kérdésén. Később elmondta, hogy nagyon meg lenne lepődve, ha a zuglói választók Hadházy mellett döntenének az előválasztáson.

Interjút adott a Partizánnak Tóth Csaba, Zugló MSZP-s parlamenti képviselője. A beszélgetés első fele főként arról szólt, hogyan lett politikus, és hogyan került az MSZP-be, illetve Zuglóba. A Sopronból indult vállalkozó 2000-ben csatlakozott az MSZP-hez, mert tetszett neki a közösség, és mert baloldali értékrendben nevelték fel.

„Nem tudok elmenni Szekszárdra helyette, hogy ott megnyerjem”

Az interjú második részében szó esett az olyan sokakat érdeklő kérdésekről, mint hogy mi történt Sápi Attilával, illetve szóba került Hadházy Ákos és a Momentum is.

„Értem én a Momentum taktikáját, hogy nem Felcsúton, Csornán, vagy Mátészalkán indulnak, hanem hogy kinézik a második legerősebb baloldali körzetet” – dohogott Tóth, aki komolytalannak nevezte Fekete-Győr András vádjait, hozzátéve hogy még nem is találkozott a Momentum elnökével.

„Hadházy a másik, akivel soha nem beszéltem. Értem én, hogy ő eljön onnan. Amikor én 12 százalékkal nyertem Zuglóban 2018-ban, ő ugyanannyival kapott ki a lakhelyén, ahol jól ismerik. Nem tudok elmenni Szekszárdra helyette, hogy ott megnyerjem” – szúrt oda képviselőtársának a szocialista politikus.

Azt is mondta még Hadházy „ott induljon, ahol feltár ügyeket.”

Hogyha Hadházy a korrupció ellen harcol, „ne Zuglóba keresse, mert ott nincsen. Nem Zuglóban kell engem legyőzni, azzal nem vagyunk beljebb, hogy egy meglévő körzetért harcolunk.”

„Könnyű odajönni most nyerni. A Fidesz nem létezik Zuglóban. Az a munka, amit végeztünk, az meggyőzte az embereket, hogy nem a Fideszt kell, hanem a baloldalt kell támogatni” – mondta Tóth Csaba, aki szerint Hadházy összeférhetetlen, békétlen, nyughatatlan ember, aki elárulta korábbi pártját, a Fideszt, amikor a trafik-botrányt borította.

Semmit nem tud Sápiról

A 40. perc körül hozta szóba Gulyás Márton Sápi Attila ügyét. Ismert: zuglói önkormányzati képviselő 2016-ban tűnt el nyomtalanul, azóta sem akadtak a nyomára. Tóth Csaba elmondta, hogy szeretné, ha előkerülne, és semmit sem tud az eltűnés körülményeiről.

„Akár Sápi Attila, akár más személy vonatkozásában gyilkosságra utasítást, vagy te magad tevőleges cselekedet végeztél-e valaha életedben?” – érkezett Gulyás Márton meglepő kérdése, mely lényegében arról szólt, hogy Tóth Csaba ölt már-e embert közvetve vagy közvetlenül. A riporter azzal indokolta a kérdésfeltevést, – miután Tóth kiakadt – hogy „mindenhonnan ez köszön vissza”. „Ezt most komolyan kérdezed? De most tényleg. Hát hogyan lehet ilyet kérdezni tőlem? Soha az életben meg nem fordulna a fejemben. Ez bántó. Ezzel még nem találkoztam” – méltatlankodott Tóth.

A politikus szerint ez a legenda, hogy őt összekötik Sápi Attila eltűnésével,

vagy az, hogy ő lenne a zuglói parkolási maffia feje, az Várnai László független zuglói képviselői miatt van, aki „egy rosszindulatú, összeférhetetlen ember, aki gyűlöl engem.”

„Nagyon meglepődnék, ha a zuglói választók Hadházy mellett döntenének” – mondta végül az előválasztásról Tóth.

Közben reagált az interjúra Hadházy Ákos – legalábbis implicite. „Ha valaki hallgat, amikor a pártjában súlyos korrupcióról szerez tudomást, az nem lojalitás, hanem cinkosság. És bolsevik tempó...” – írta ki közösségi oldalára a független országgyűlési képviselő.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Őszintén szólva le a kalappal a riporter előtt. Végignéztem. Jó volna, ha így kérdeznének magyar politikusokat.
De valamennyit.
Itt sajna kilóg a lóláb, hogy a riporter a Hadházy szekerét tolja. De nagyon érdekes volt valódi kérdéseket nézni.

Válaszok:
ThunderDan | 2021. május 11. 10:02

Részben igazad van.

Például ez a műfaj sajnos hiányzik a jobboldali médiából. Ez baj, mert így láthatóan Gulyás felé orientálódnak a politikusok, a politizáló közvélemény.

És ez azért baj, mert Gulyás - minden érdeme ellenére - rendkívül elfogult, átsüt a tevékenységén a ballib szemellenző... és a ballibnek is a militánsabb, radikálisabb változata: egyrészt végtelenül orbánfób, másrészt lmbtq-genderista, harmadrészt szinte paródiaszerűen szélsőbaloldali beállítottságú gazdaságpolitikai-társadalompolitikai értelemben is.

De sajnos mégis csak betölt egy űrt, és emiatt ezen a fronton is hátrányba kerül a jobboldali média.

Ez pontosan így van.

Engem ez a kérdés a Frei Tamás-féle "mennyiért ölne miniszterelnököt" típusú kérdésre emlékeztet, de talán még annál is otrombább, mert itt mégis csak egy politikus az interjúalany, nem egy állítólagos bérgyilkos.
Lényegében gyilkossággal vadolta meg Tóthot.

Ha a kérdező mondjuk egy HirTv-s vagy PestiTv-s riporter lett volna, reggelre már erről zengene minden...

Kell! Javítanod. Ugyanis Gulyás Mártonnak nem az anyja Gurmai Zita.
Van egy kövér fickó Gulyás ... fel szokott szólalni ilyen balos tüntetéseken, a másik fia meghalt, Gurmainak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés