Megpróbáljuk eloszlatni a főpolgármester nyelvvizsgája körüli homályt

2021. május 11. 11:00
Bár hétfőn egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsgát emlegetett Karácsony, egy korábbi Párbeszéd-nyilatkozat szerint a főpolgármesternek nincs nyelvvizsgája.

„Soha nem esett nehezemre elismerni, ha valaki valamiben jobb nálam” – kezdte bejegyzését Karácsony Gergely közösségi oldalán hétfőn. A főpolgármester posztjában arra reagált, hogy publicisták és politikusok is éles kritikával illették Orbán Viktor miniszterelnök külsejére tett megjegyzését. De Párbeszéd társelnöke annak kapcsán is kénytelen volt megnyilvánulni, hogy kérdések merültek fel a nyelvtudásával, pontosan annak hiányával kapcsolatban.

Homályos megfogalmazással mentegette nyelvtudását a főpolgármester

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „A miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém,

legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül.”

Karácsony nem állította, hogy rendelkezik nyelvvizsgával

A főpolgármester fenti bejegyzésében tehát nem állította, hogy rendelkezne nyelvvizsgával. A nyelvvizsga hiányára utal az is, hogy a Karácsony-párt 2013-ban, az Átlátszónak adott nyilatkozatában megerősítette, hogy a politikusnak nincs nyelvvizsgája.

Akkor „az Átlátszó megkeresésére a Párbeszéd Magyarországért képviselői is elküldték nyelvvizsga-bizonyítványaikat, bár hozzátették, hogy

Karácsony Gergely és Szilágyi László nem szerzett papírt.

A Demokratikus Koalíció öt tagjának vizsgaadatait adta át, a párt több tagja – köztük Gyurcsány Ferenc – soha nem szerzett nyelvvizsgát”adta hírül akkoriban az Eduline.

Hogy tisztázzuk a helyzetet, megkerestük a Fővárosi Önkormányzatot. Azt kérdeztük, van-e a főpolgármesternek nyelvvizsgája, s ha igen, úgy milyen, illetve mikor és hol szerezte. Amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 335 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Magadról beszélsz:-)

Látom arra megy ki a játék, hogy KamuGeri ne legyen benne az
előválasztási portfólióba. Nagyon helyes, maradjon csak adúásznak
Dobrev Klára! APRÓpopó! UvdL tud bolgárul?

Jaja, csak csakhogy lehet, hogy 22-ben kiderül, hogy nem
snapszerozunk, hanem orbánféle gazdálkodj okosant játszunk, ezért
Piri néni cseszheti az aduászt.

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: „A miniszterelnök beszélt angolja alighanem jobb mint az enyém,
legalább annyi különbség van a nyelvtudásunk között, mint amennyi egy Angliában töltött Soros-ösztöndíj és egy egyetemen megszerzett középfokú nyelvvizsga között feszül.”

.............

Az ídézett szöveg egyértelműen Orbán Viktor nyelvvizsgájára és ennek gyakorlatára vonatkozik.
Orbán Viktor középiskolai tanulmányait a Teleki Blanka Gimnázium angol nyelvi tagozatos osztályában végezte. Érettségi vizsgáit 1981-ben tette le és itt tette le angolból középszintű nyelvvízgát.

Karácsony Gergelynek a parlamentben lévő önéletrajzában nem szerepel idegen nyelvből nyelvvizsga. https://www.parlament.hu/docum..

LOL

A többszörösen védhetetlent véded.

Tetszik ez a vajas hasonlat. :))))

Ugye ez a fogyatékos saját maga szőtte bele a közleményébe a nyelvvizsgát (sőt, még specifikálta is: egyetemen szerzett nyelvvizsgát emlegetett)... lassan úgy belegabalyodik, hogy ki sem talál az erdőből. :)

De diplomát pl. nem kaphatna. Igaz is. Minek felsőfokú szintű tudás egy miniszterelnöknek vagy egy főpolginak.

Gondolod, hogy Orbánt érdekli, mit mondott Karácsony? Jót röhög rajta, hogy ez a szerencsétlen mondanivaló hiányában már ilyen érvekre fanyalodik. Ez ne több, mint amikor egy kisgyerek kiölti a nyelvét a másikra. Karácsonytól is csak ennyire futotta.

Kis-Karácsony sumákolását nagyon hatásosan mutatja be ez a röpke írás!

Szinte jobb, de a bolgár szál is érdekes. Nem igazán ezzel a szintén pöttyös bolgár szállal van baj, hanem a Kádár Apró Dögeivel, de nem is igazán ezt emlegetik föl neki, bár bizarr lenne, ha mondjuk, a Honecker unokája szeretne az új német kancellár lenni, mi több, esélye is van rá.

A nagyobb probléma a Gyurcsány politikai múltja, a gyászos kormányzati eredményük, a "progresszív" nyugati korszellemnek való teljes megfelelés az illegálisan érkező migránsokkal, új gender szellemmel. Az embereket itt nem igazán lelkesíti a hagyományos és általánostól eltérő nemi identitások és együtt élések egyenjogúsítása a megszokott férfi-nő-gyerek családdal.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés