Elfogták a beregszászi magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit

2021. május 9. 17:33
A bűnügyi eljárás során mindhármuk ellen vádat emeltek.

Mint arról korábban írtunk, fenyegető tartalmú, magyarellenes falragaszok jelentek meg az ortodox húsvét hajnalán Beregszászon, Az ismeretlen fenyegetőzők egy hetet adtak arra, hogy a magyarok „elhagyják az ukrán földet”. Ellenkező esetben, mint írták, megmérgezik őket, „akár a patkányokat”.

Felderítették az elkövetőket

 Az ukrán biztonsági szolgálat (SZBU) felderítette az ortodox húsvét vasárnapján Beregszászon történt magyarellenes provokáció feltételezett elkövetőit – közölte az SZBU a honlapján. A biztonsági szolgálat tájékoztatása szerint három ember orosz megrendelésre 500 dollár fejében helyezett el Beregszászon több helyen is a magyarokat életveszélyesen megfenyegető plakátokat a májusi ünnepek előestéjén.

A bűnügyi eljárás során mindhármuk ellen vádat emeltek.

Az SZBU munkatársai kiderítették, hogy az ügy egyik érintettjének bankkártyájára mintegy 500 dollárnak megfelelő orosz rubelt utaltak át. A nyomozás során a hatóságok orosz jelképeket és „egyéb, a jogellenes tevékenységet alátámasztó tárgyi bizonyítékokat” foglaltak le. Az elkövetők a plakátokon egy hetet adtak arra, hogy a magyarok elhagyják az ukrán földet, különben – fenyegetőztek – megmérgezik őket, akár a patkányokat. Az üzenet „Dicsőség a nemzetnek!!! Halál az ellenségre!!!” szavakkal zárult.

(MTI)

A nyitóképen az egyik fentebb említett plakát látható. Fotó: Facebook

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez így nem a teljes kép.

Az átutaló Valgyimir Visszarionovics Putyin volt a nyújorki Lehman Brothersből. Az avizóban az volt írva, hogy a felét elihatod, a másik feléből tegyél ki plakátokat.
A 80 %-ot elitták, így V. V. P. névtelen feljelentést tett ellenük Kievben.

Az ukrán hatóságok már azt is megállapították, hogy a három elkövető Budapestre készült, merényletet elkövetni a magyar miniszterelnök ellen, újabb 500 dollárért........

Régen röhögtem ennyit aktív intézkedésen..........ugye jól írtam, így hívják az ilyesmit szakmai zsargonban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés