Nyelvtudás, body shaming és a főpolgármester

2021. május 8. 12:54

Fürjes Balázs
Facebook
Uniós ország nem engedheti meg magának, hogy olyan miniszterelnöke legyen, aki nem beszél angolul.

„Nemzeti kormányunk miniszterelnöke jól beszél angolul. A 21. században, a 27 tagú Európai Unióban, egy közepes méretű európai országban ez, úgy vélem, alapvető elvárás. Az uniós csúcsokon, bármely nemzetközi fórumon, tárgyaláson nagyon fontos, hogy két vagy több első számú vezető tudjon négyszemközt, többszemközt is tárgyalni, egyeztetni. Közvetlenül egymással. Annál is inkább, hiszen ezeken az eseményeken sok minden a csevegéseken, a kávészünetekben zajló beszélgetéseken, a reggelinél vagy a vacsorákon dől el, de legalábbis mozdul előre.A nemzetközi politikában szinte minden angol nyelven folyik. Sok ilyen alkalomra a miniszterelnökök nem is vihetnek magukkal tolmácsot. Aki nem tud angolul, kizárja magát a társaságból, a beszélgetésből.

Nemzeti kormányunk miniszterelnökét gyakran vádolják EU-ellenességgel. Alaptalanul. Orbán Viktor valóban határozott, karakteres álláspontot képvisel az európai uniós és más nemzetközi fórumokon, és ennek hangot is ad. Angolul. Egy uniós ország nem engedheti meg magának, hogy olyan miniszterelnöke legyen, aki nem beszél angolul. Aki tolmács nélkül nem tud tárgyalni, érvelni, közvetlenül más államok vezetőivel, olyankor, amikor minden szónak jelentősége van.

Liberális körökben is jól ismert fogalom a body shaming, vagyis azoknak az embereknek a nyilvános megszólása, megalázása, akik az aktuális ideáltól, divattól eltérő testalkattal bírnak. Kár, hogy a Magyarország miniszterelnöki posztjára lassan már tényleg bejelentkező főpolgármester éppen erre ragadtatta magát Orbán Viktorral kapcsolatban, amikor a minap interjút adott az Economistnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyi.

Az mondjuk tényleg megdöbbentő, hogy erre - azaz hogy Karácsony nem tud angolul - egyáltalán nem rezonál az oly kényes progresszívhaladó oldal...

(Megint... képzeljük el fordítva: Orbán nem tudna angolul. De tényleg, képzeljük el már a fékeveszett őrjöngést, mucsaizást, bezzeg-európázást...)

Ezt mondom, nagyon durva.
Ezt az alapbelépőt már Horn vagy Medgyessy is megugrotta - pedig pártállami apparatcsikokról beszélünk, akik 20-30 évvel (!) ezelőtt voltak miniszterelnökök, és 50-60 évvel ezelőtt szocializálódtak.

Ez egy nonszensz. 2022-ben, Európa közepén.
És az is, hogy az összes progresszívhaladó mélyen KUSSOL ebben a témában.

Na de várjál... képzeld el, hogy Csepelre kell szállítani, és ő elindul északra Békásmegyer felé. :)))

Fletó valamennyit nyökög, de valóban, az ő nyelvtudása sem üti meg a szintet. De ő most nem is lesz megint kormányfő.

Na de itt van Karácsony, aki alapvetően már 90 után (!) járt középiskolába, egyetemre... ráadásul társadalomtudománnyal foglalkozott, ráadásul TINZEIKSZ ÉVE főállású politikus, miniszteterelnöki ambíciókkal.
2022, EU.
Hogy a frászban lehet ilyen, hogy nem beszél angolul?
És pláne hogyan merülhet fel egy ilyen ember jelölése a moslékellenzék részéről?

Fegyőr német makogása pedig közszemlére volt kitéve az interneten.

Arra a kis időre minek tanuljon meg angolul. Úgyis megpuccsolja Gyurcsány.
Dobrev meg beszéli a nyelvet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés